Διχασμένοι είναι άνδρες και γυναίκες εδώ και πολλά χρόνια για το αμφιλεγόμενο θέμα περί… μεγέθους. Οι ερευνητές μόλις έδωσαν στη δημοσιότητα στατιστικά στοιχεία, τα οποία αποδεικνύουν ότι δεν παίζει τόσο ρόλο το τι υπάρχει στο εσωτερικό του παντελονιού ενός άνδρα, αλλά περισσότερο το ζήτημα βρίσκεται στα ταμπού γύρω από τις σεξουαλικές προτιμήσεις των γυναικών.

Ακαδημαϊκοί του Πανεπιστημίου του Κεντ, στο Νότο του Ηνωμένου Βασιλείου, μόλις κυκλοφόρησαν μια πρωτοποριακή μελέτη που καταρρίπτει μερικούς από τους μεγαλύτερους μύθους σχετικά με τη σεξουαλική ευχαρίστηση των γυναικών.

Αναλύοντας 265 σεξουαλικά παιχνίδια, η μελέτη αξιολόγησε παράγοντες όπως το μέγεθος, το υλικό, την τιμή και τις κριτικές των πελατών, για να αποκαλύψει τι πραγματικά αρέσει στις γυναίκες στο κρεβάτι.

Τα ευρήματα είναι αρκετά αποκαλυπτικά, δείχνοντας ότι η περιφέρεια υπερτερεί του μήκους σε σημασία στις προτιμήσεις των γυναικών.

Καταρρίπτεται, επίσης, η μακροχρόνια πεποίθηση ότι «το μεγαλύτερο είναι και καλύτερο» στο πλαίσιο της σεξουαλικής ικανοποίησης, με τους ερευνητές να καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι «οι γυναίκες δε δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στο μεγάλο μέγεθος του φαλλού».

Η αποκάλυψη-έκπληξη έρχεται μετά τη διαπίστωση ότι το μέσο μήκος του πέους έχει αυξηθεί τα τελευταία 30 χρόνια.

Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο World Journal of Men’s Health πέρυσι αποκάλυψε ότι το μέσο μέγεθος του πέους είχε αυξηθεί κατά 24% σε σχεδόν τρεις δεκαετίες.

Πάντως, αν και πολλοί ίσως να πιστεύουν ότι τα ευρήματα της έρευνας είναι καλά νέα, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι στην πραγματικότητα είναι μια ανησυχητική ανακάλυψη.

Οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, που διεξήγαγαν τη μελέτη, φοβούνται ότι η αύξηση του μεγέθους οφείλεται σε ανθυγιεινές συνήθειες, όπως η υπερβολική κατανάλωση πρόχειρου φαγητού, η καθιστική ζωή και η μόλυνση.

«Οποιαδήποτε αλλαγή στην ανάπτυξη είναι ανησυχητική, επειδή το αναπαραγωγικό μας σύστημα είναι ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια της ανθρώπινης βιολογίας», είπε ο συγγραφέας της μελέτης, Δρ Μάικλ Άιζενμπεργκ, στο blog Scope του Stanford Medicine.

«Αν βλέπουμε αυτή τη γρήγορη αλλαγή, σημαίνει ότι κάτι ισχυρό συμβαίνει στο σώμα μας».

Για να φτάσουμε σε αυτό το ανησυχητικό συμπέρασμα αναλύθηκαν δεδομένα από 75 μελέτες με περισσότερους από 55.000 άνδρες από το 1992 έως το 2021, που εστιάζουν στο μήκος ενός πέους σε στύση.

«Το μήκος του πέους σε στύση γίνεται μεγαλύτερο από 12,1 εκατοστά κατά μέσο όρο σε 15,2 εκατοστά τα τελευταία 29 χρόνια», είπε ο Δρ. Eisenberg.

Ο Δρ. Eisenberg υπέθεσε ότι θα παρατηρούσε μείωση του μήκους κι όμως έγινε το αντίθετο.

«Δεδομένων των τάσεων που είχαμε δει σε άλλες μετρήσεις της αναπαραγωγικής υγείας των ανδρών, πιστεύαμε ότι θα μπορούσε να υπάρξει μείωση στο μήκος του πέους λόγω των ίδιων περιβαλλοντικών εκθέσεων», είπε.

«Αυτό που βρήκαμε ήταν αρκετά διαφορετικό από τις τάσεις σε άλλους τομείς της ανδρικής γονιμότητας και υγείας», συμπλήρωσε.

«Η χημική έκθεση από φυτοφάρμακα ή προϊόντα υγιεινής», συνέχισε, «θα μπορούσε να είναι ένας από τους διάφορους παράγοντες που προκαλούν τη γρήγορη ανάπτυξη».

Τέτοιες χημικές ουσίες μπορούν να διαταράξουν το ενδοκρινικό σύστημα, το οποίο ρυθμίζει τις ορμόνες.

Προηγούμενες μελέτες έχουν υποστηρίξει ότι η ρύπανση συρρικνώνει τα πέη.