Μια γυναίκα πονούσε απίστευτα κάθε φορά που έκανε σεξ, μέχρι που ανακάλυψε πως έχει δύο κόλπους, κάτι που αποδίδεται σε μια σπάνια πάθηση από την οποία πάσχει περίπου μία στις 30.000 γυναίκες.

Η 30χρονη Scarlett Rose από την Αυστραλία ανέφερε πως τα βασικά προβλήματα που αντιμετώπισε από τους δύο κόλπους της, προέκυπταν στο σεξ, αφού κάθε φορά που είχε σωματική επαφή πονούσε υπερβολικά. Μερικές φορές θεωρούσε πως δεν ήταν κατάλληλα έτοιμη, ενώ σιγά-σιγά άρχισε να της σχηματίζεται η εντύπωση πως πρέπει να πονάει κάποιος κατά τη διάρκεια της σωματικής επαφής.

Παρόλα αυτά, ο σύντροφος της την παρότρυνε να πάει στο γιατρό, τονίζοντας πως αυτό δεν θα έπρεπε να συμβαίνει, υπό φυσιολογικές συνθήκες. Όμως στους ειδικούς δεν βρήκε άκρη, αφού σύμφωνα με τη nypost.com, εκείνοι θεωρούσαν πως «όλα προέρχονται από το κεφάλι της» και ότι «οι πόνοι είναι φανταστικοί».

Όμως κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και τότε οι γιατροί διαπίστωσαν πως είχε δύο αιδοία. «Όταν έμαθα ότι είχα δύο κόλπους, ανακουφίστηκα γιατί μου πήρε χρόνια να καταλάβω τι ήταν λάθος», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε η 30χρονη, φέρεται να πάσχει από αυτό που ονομάζεται εγκάρσιο κολπικό διάφραγμα, όταν δηλαδή ένα τοίχωμα ιστού χωρίζει τον κόλπο στα δύο. Περίπου μία στις 30.000 γυναίκες έχει την πάθηση, σύμφωνα με ερευνητές, ενώ υπάρχουν δύο τύποι κολπικού διαφράγματος. Το εγκάρσιο κολπικό διάφραγμα (TVS), το οποίο εκτείνεται οριζόντια και το διαμήκη κολπικό διάφραγμα (LVS), το οποίο εκτείνεται κάθετα.

«Ανέπτυξα έντονο άγχος εξαιτίας αυτού. Μου είπαν ότι ήταν στο κεφάλι μου», είπε και πρόσθεσε πως «ήξερα ότι βίωνα σωματικό πόνο και όταν σου λένε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα ή ότι οι άνθρωποι δεν σε πιστεύουν, είναι πολύ δύσκολο. Ήμουν τόσο αμήχανη».