Ο κόσμος του Χόλιγουντ προσπαθεί να συνειδητοποιήσει την είδηση ότι ο σταρ του σινεμά, Μπρους Γουίλις θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση καθώς διαγνώστηκε με αφασία. Την Τετάρτη 30/3, ο Μπρους Γουίλις ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την υποκριτική εν μέσω της διάγνωσης που του άλλαξε τη ζωή με τη διαταραχή της επικοινωνίας.

Η πρώην σύζυγός του Ντέμι Μουρ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ανακοίνωσε την αποχώρησή του σε ηλικία 67 ετών. «Προς τους εκπληκτικούς υποστηρικτές του Bruce, ως οικογένεια θέλαμε να μοιραστούμε ότι ο αγαπημένος μας Bruce αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα υγείας και πρόσφατα διαγνώστηκε με αφασία, η οποία επηρεάζει τις γνωστικές του ικανότητες», μοιράστηκε η 59χρονη Moore στο Instagram. «Ως αποτέλεσμα αυτού και με πολλή σκέψη ο Bruce αποχωρεί από την καριέρα που σήμαινε τόσα πολλά γι’ αυτόν».

Ωστόσο, πρόσφατα δημοσιεύματα υποστηρίζουν ότι τα γνωστικά προβλήματα του Γουίλις δεν είναι απαραίτητα μια νέα εξέλιξη. Ένας άνθρωπος που γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις δήλωσε στο Page Six ότι ο ηθοποιός χρησιμοποιούσε πρόσφατα «ακουστικά, πράγματα για την ακοή, για να του δίνουν τις ατάκες» στα γυρίσματα και ότι «ήταν όλο και πιο δύσκολο να τον έχουμε στην οθόνη».

«Είχε γνωστικά προβλήματα, όλοι ήξεραν ότι ο Μπρους είχε προβλήματα», πρόσθεσε η πηγή. «Όλοι το ήξεραν, το καστ και το συνεργείο. Η οικογένειά του επενέβη και μετακόμισε για να τον φροντίσει».

Τι είναι η αφασία

Η αφασία χαρακτηρίζεται από δυσκολία στην ομιλία και στην κατανόηση της γλωσσικής συνομιλίας. Εμφανίζεται λόγω τραυματισμού στο κέντρο ομιλίας του εγκεφάλου – συνήθως αποτέλεσμα νευρολογικής νόσου, εγκεφαλικού επεισοδίου, όγκου στον εγκέφαλο ή αιμορραγίας. Η διάγνωση επιβεβαιώνεται με μαγνητική τομογραφία ή αξονική τομογραφία, σύμφωνα με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας.

Ο Μπρους Γουίλις και η σύζυγός του

Αυτό θα μπορούσε να μοιάζει με κάποιον που λέει ασυναρτησίες ή μπορεί να μιλήσει μόνο σε σύντομες περιόδους. Εναλλακτικά, συγκεκριμένοι τραυματισμοί μπορεί να προκαλέσουν ιδιαίτερα περιορισμένα συμπτώματα, όπως αδυναμία ανάκλησης των ονομάτων αντικειμένων ή αδυναμία επανάληψης μιας λέξης που άκουσε το άτομο.

Η θεραπεία της αφασίας ξεκινά με την εξεύρεση της υποκείμενης αιτίας των συμπτωμάτων, τα οποία μπορεί να διαλυθούν με φυσικό τρόπο καθώς οι εν λόγω τραυματισμοί επουλώνονται, ακόμη και χωρίς θεραπεία.

Ο Μπρους Γουίλις με άλλους ηθοποιούς

Για άλλους, ιδίως για όσους πάσχουν από νευροεκφυλιστική νόσο όπως η νόσος Αλτσχάιμερ, τα σημάδια της αφασίας μπορεί να είναι προοδευτικά. Για εκείνους των οποίων η αφασία επιμένει, όποια και αν είναι η αιτία, συνιστάται συνήθως λογοθεραπεία.

Η Ντέμι Μουρ και η οικογένεια του Γουίλις πάντα δίπλα του

«Το περνάμε αυτό ως μια ισχυρή οικογενειακή μονάδα και θέλαμε να φέρουμε τους θαυμαστές του κοντά μας, γιατί ξέρουμε πόσα σημαίνει για εσάς, όπως και εσείς για εκείνον», συνεχίζει η ανακοίνωση της οικογένειας, την οποία υπογράφουν επίσης τα ενήλικα παιδιά του Willis και της Moore, καθώς και η νυν σύζυγός του, Emma Heming Willis, 43 ετών, και τα δύο μικρά κορίτσια τους.

«Όπως λέει πάντα ο Μπρους, “Ζήσε το” και μαζί σκοπεύουμε να κάνουμε ακριβώς αυτό», κατέληγε η δήλωση.

Γουίλις, Μουρ και η οικογένειά τους

Ο Γουίλις και η Μουρ ανακοίνωσαν το χωρισμό τους το 1998 μετά από μια δεκαετία γάμου και το διαζύγιό τους οριστικοποιήθηκε το 2000. Την ίδια χρονιά, ο ηθοποιός του Die Hard μίλησε για τη διαρκή φιλία τους και την αφοσίωσή τους στη συντροφικότητα.

«Ακόμα αγαπώ την Ντέμη. Είμαστε πολύ κοντά», δήλωσε στο Rolling Stone. «Έχουμε τρία παιδιά, τα οποία θα συνεχίσουμε να μεγαλώνουμε μαζί, και είμαστε ίσως τόσο κοντά τώρα όσο ποτέ άλλοτε. Συνειδητοποιούμε ότι έχουμε μια δια βίου δέσμευση απέναντι στα παιδιά μας. Η φιλία μας συνεχίζεται».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber
Μοιράσου το άρθρο