Η καλή σεξουαλική ζωή δε βελτιώνει απλά τη διάθεση, αλλά ενισχύει και τη δύναμη και λειτουργία του εγκεφάλου.

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, όσο πιο ικανοποιημένος είναι κανείς από την ερωτική του ζωή στην ηλικία των 60 και 70 ετών, τόσο πιο «αιχμηρό» είναι το μυαλό του και τόσο καλύτερη η κατάσταση της μνήμης του.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν, ότι αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι η ενεργή σεξουαλική ζωή διατηρεί το μυαλό σε «νεαρή» κατάσταση.

Τα ευρήματα αυτά ακολουθούν μια άλλη, πρόσφατη βρετανική έρευνα, σύμφωνα με την οποία η ηλικία δεν αποτελεί εμπόδιο για μια ενεργή σεξουαλική ζωή.

Η έρευνα που διεξήχθη από το πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ βρήκε, ότι πάνω από τους μισούς άντρες και σχεδόν το ένα τρίτο των γυναικών ηλικίας 70+ ετών εξακολουθούσαν να έχουν ενεργή σεξουαλική ζωή. Μάλιστα, το ένα τρίτο αυτών έκαναν σεξ τουλάχιστον δύο φορές το μήνα.

Η τελευταία έρευνα, την οποία επικαλείται δημοσίευμα της MailOnline, έγινε σε ένα δείγμα περισσοτέρων από 1.700 ανδρών και γυναικών από την Ολλανδία, αναφορικά με τη σεξουαλική τους ζωή και την ανάγκη τους για οικειότητα.

Οι συμμετέχοντες, η ηλικία των οποίων ήταν από 58 έως 98 ετών, έκαναν ακόμη και μια σειρά από διανοητικά τεστ, τα οποία ήταν σχεδιασμένα για να αξιολογήσουν από την κατάσταση της μνήμης τους μέχρι την ικανότητά τους να σκέφτονται αφαιρετικά.

Τα δύο τρίτα των ανδρών και των γυναικών είχαν ένα σύντροφο και ένας παρόμοιος αριθμός δήλωσε ότι είχε την ανάγκη για οικειότητα.

Όσοι δήλωσαν ικανοποιημένοι από τη σεξουαλική τους ζωή και ανέφεραν ότι η σεξουαλικότητα ήταν σημαντικός παράγοντας, τα πήγαν καλύτερα στα διανοητικά τεστ.

Μάλιστα, όπως ανέφεραν οι ερευνητές στα συμπεράσματά της μελέτης τους που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό American Journal of Geriatric Psychiatry, η σχέση αυτή ήταν ιδιαίτερα δυνατή στις γυναίκες.

Οι ολλανδοί ερευνητές από το κέντρο ψυχικής υγείας Altrecht σχολίασαν, δεν πρέπει να υποθέτουμε πως το σεξ είναι μόνο για τις νεαρές ηλικίες. «Η ηλικία από μόνη της δεν είναι επαρκής προγνωστικός δείκτης της σεξουαλικότητας ενός ατόμου. Στην πραγματικότητα, πολλοί άνθρωποι συνεχίζουν να έχουν σεξουαλικά συναισθήματα κάποιου είδους κατά τη διαδικασία της γήρανσης».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.