Οι μπανάνες όχι μόνο έχουν νόστιμη γεύση, αλλά είναι επίσης γεμάτες με κάλιο, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, βιοτίνη και μέταλλα που αποδεικνύονται άκρως ευεργετικά και για τη ρουτίνα ομορφιά σας, καθώς τρέφουν τα μαλλιά και το δέρμα σας. Αν αναρωτιέστε πώς αλλιώς μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε στην περιποίησή σας παρακάτω θα βρείτε έξυπνους τρόπους για να εντάξετε τη μπανάνα στη ρουτίνα ομορφιάς σας.

Ενυδατώνει το δέρμα

Οι μπανάνες είναι το μυστικό του καλά ενυδατωμένου δέρματος. Η βιταμίνη Α στις μπανάνες αποκαθιστά την υγρασία και την ξηρότητα στο δέρμα. Πολτοποιήστε μια ώριμη μπανάνα και απλώστε την σε ξηρό δέρμα, αποφεύγοντας την επαφή με τα μάτια σας. Αφήστε για 20-25 λεπτά και μετά ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και απολαύστε το άκρως ενυδατωμένο σας δέρμα.

Μαλακώνει τα μαλλιά

Οι μπανάνες προσφέρουν πολλά φυσικά οφέλη για να διατηρήσουν τα μαλλιά σας υπέροχα, όπως το φολικό οξύ που κάνει τα μαλλιά να λάμπουν, διατηρώντας τα, μάλιστα, καλά ενυδατωμένα.

Ανακουφίζει τα κουρασμένα και πρησμένα μάτια

Οι φλούδες μπανάνας μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη μείωση των πρησμένων ματιών. Απολαύστε, λοιπόν, μια μπανάνα για πρωινό και εν συνεχεία ξαπλώστε και τοποθετήστε απαλά τις φλούδες της μπανάνας στα μάτια σας. Αφήστε τες για 15-20 λεπτά, αφαιρέστε τις φλούδες και ξεπλύνετε με κρύο νερό για μια λαμπερή και αναζωογονημένη εμφάνιση.

Αντιμετωπίζει την ξηρότητα στα πόδια

Τα ενυδατικά οφέλη της μπανάνας είναι, επίσης, εξαιρετικά για τη θεραπεία των ξηρών και ταλαιπωρημένων από τις γόβες ποδιών σας. Λιώστε σε πουρέ δύο ώριμες μπανάνες και απλώστε σε καθαρά, στεγνά πόδια. Αφήστε για 10 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Βοηθάει στον ύπνο

Δοκιμάστε να φάτε μια μπανάνα πριν κοιμηθείτε εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τον ύπνο. Το κάλιο και το μαγνήσιο στις μπανάνες βοηθούν στη χαλάρωση των μυών και στην προώθηση του ύπνου.

Λειτουργεί ως λευκαντικό για τα δόντια

Οι ώριμες φλούδες μπανάνας μπορούν, επίσης, να χρησιμοποιηθούν για τη λεύκανση των δοντιών. Κόψτε ένα κομμάτι της φλούδας και τρίψτε απαλά το εσωτερικό μέρος πάνω από τα δόντια σας για μερικά λεπτά και περιμένετε περίπου 10 λεπτά πριν βουρτσίσετε με οδοντόκρεμα. Επαναλάβετε 1-2 φορές μέσα στην εβδομάδα για καλύτερα αποτελέσματα.