Ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 35 – 39 ετών την ερχόμενη Τετάρτη 26 Μαΐου. Οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιηθούν και με τα 4 εμβόλια.

Αυτό ανακοίνωσε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία των εμβολιασμών. Ο κ. Θεμιστοκλέους ενημέρωσε πως σε λίγη ώρα οι εμβολιασμοί στη χώρα αναμένεται να ξεπεράσουν τα 5.000.000.

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης έχει διαμορφωθεί ως εξής:

  • Το 31% των πολιτών έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μια δόση
  • Το 17,2% των πολιτών έχουν εμβολιαστεί και με τις δυο δόσεις

Μία δόση εμβολίου σε όσους έχουν νοσήσει από κορονοϊό 

Ηπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, ανέφερε πως όσοι έχουν νοσήσει από κορονοϊό θα κάνουν μία δόση του εμβολίου 6 με 12 μήνες μετά τη νόσηση.

«Αποφασίστηκε από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών η τροποποίηση του εμβολιαστικού σχήματος, η οποία θα περιλαμβάνει μία δόση εμβολίου. Είναι ικανή ως προστασία και έχει τον χαρακτήρα της επαναλληπτικής δόσης.

Ο χρόνος που αποφασίστηκε να γίνεται η δόση του εμβολίου είναι 6 με 12 μήνες μετά από τη στιγμή που νόσησε το άτομο. Σε αυτό το διάστημα το άτομο που έχει νοσήσει είναι προστατευμένο», είπε χαρακτηριστικά η Μαρία Θεοδωρίδου στη σημερινή (24/5) ενημέρωση για τον κορονοϊό.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber