Στον προγραμματισμό για την πορεία των εμβολιασμών στην χώρα μας αναφέρθηκε ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την τακτική ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε και στα ποσοστά εμβολιασθέντων υγειονομικών στη χώρα, λέγοντας πως στο ΕΣΥ έχει εμβολιαστεί το 82% των γιατρών και στα ιδιωτικά νοσοκομεία το 88%, το 63% των νοσηλευτών στο δημόσιο τομέα, το 62% των νοσηλευτών στα ιδιωτικά νοσοκομεία, το 60% των λοιπών εργαζομένων στο ΕΣΥ και το 63% στα ιδιωτικά νοσοκομεία.

Αναφορικά με τα ραντεβού για εμβολιασμό με όλα τα εμβόλια, τόνισε ότι προχωρούν κανονικά, και θα ανοίξουν στο τέλος του μήνα για όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους το τελευταίο 10ήμερο του Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού με όλα τα εμβόλια για 30άρηδες και 40-44 ετών ενώ διευκρίνισε πως αυτό θα γίνει «σπαστά» και ανά πενταετία. Η κατηγορία που θα προηγηθεί θα είναι οι πολίτες ηλικίας 40 έως 44 ετών ενώ θα ακολουθήσουν οι 35-39 ετών και μετά οι 30-34 ετών.