Έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού απεύθυνε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας το απόγευμα της Τετάρτης από το Υπουργείο Υγείας κατά την ενημέρωση για το εμβολιαστικό πρόγραμμα.

«Είναι εμφανές ότι παρόλο που υπάρχει βελτίωση στα στοιχεία, η νόσος είναι εδώ. Είμαι υποχρεωμένος ως υπουργός Υγείας να συστήσω τήρηση των μέτρων ώστε να μπορέσουμε να περιφρουρήσουμε τη δημόσια υγεία» ανέφερε αρχικά ο Βασίλης Κικίλιας.

Στην συνέχεια ο Υπουργός Υγείας ενημέρωσε πως η διάμεση ηλικία των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι τα 43 έτη, η μάχιμη ηλικία ενώ ο δείκτης θετικότητας βρίσκεται στο 4,6%.

«Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι στην περίοδο αυτή πρέπει όλα να γίνονται με τη δέουσα προσοχή. Μάσκες, αποστάσεις και αντισηπτικά» πρόσθεσε στην συνέχεια ο Βασίλης Κικίλιας και τόνισε πως: «Σιγά – σιγά παίρνουμε πίσω τα μέτρα που εφαρμόσαμε αλλά πρέπει όλοι μας να τηρούμε τα μέτρα, τις συστάσεις των ειδικών και να λαμβάνουμε ειδική μέριμνα για το επόμενο διάστημα».

Αναφερόμενος στην πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος, ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι θα φτάσουμε τους 100.000 εμβολιασμούς τη μέρα. Πλέον λειτουργούν 1.500 εμβολιαστικά κέντρα στη χώρα. Μέσα στον μήνα Μάιο θα κάνουμε 2,3 εκατομμύρια εμβολιασμούς και μέχρι τέλος του μήνα θα έχουμε φτάσει τους 5 εκατομμύρια εμβολιασμούς. Το εμβόλιο είναι ένα δώρο που δεν μπορούμε να προσπεράσουμε».

Ο κ. Κικίλιας πρόσθεσε πως: «Το πρόγραμμα του εμβολιασμού θα κορυφωθεί τον Ιούνιο και στις αρχές Ιουλίου, με τις ελεύσεις εμβολίων, οδεύουμε στον μεγάλο στόχο. Να μπορούν όλοι οι ενήλικες ως τότε να βρουν εμβόλιο και να εμβολιαστούν. Αυτή η δυνατότητα είναι ένα δώρο της επιστήμης απέναντι σε μια θανατηφόρα πανδημία»