«Ξεπεράσαμε χθες τα 2,9 εκατομμύρια εμβολιασμούς και αυτή την ώρα ξεπερνάμε τα 3 εκατομμύρια ενώ κάθε μέρα σπάμε και το ημερήσιο ρεκόρ εμβολιασμών», είπε ο Βασίλης Κικίλιας κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία των εμβολιασμών.

Ο κ. Κικίλιας συμπλήρωσε ότι από Δευτέρα του Πάσχα θα λειτουργούν στην Ελλάδα 1.500 εμβολιαστικά κέντρα, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να αγγίξει τις επόμενες ημέρες τους 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα.

Στην συνέχεια ο κ. Κικίλιας γνωστοποίησε πως από σήμερα, θα λάβουν μηνύματα για να κλείσουν ραντεβού όσοι ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 40-44 ετών και είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση. Οι συγκεκριμένοι εμβολιασμοί θα γίνουν με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Το Μεγάλο Σάββατο ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 45-49 ετών ενώ όπως ανακοίνωσε τον Μάϊο θα εμβολιάζονται στην Ελλάδα όλοι οι συμπολίτες άνω των 30 ετών.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.