Την υποστήριξή του στην πρωτοβουλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για τη δημιουργία μιας δεξαμενής πατεντών ώστε να υπάρξει ταχύτερη και μεγαλύτερη παραγωγή εμβολίων κατά της πανδημίας από όσο το δυνατόν περισσότερες φαρμακοβιομηχανίες, εκφράζει ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, δρ. Tedros Adhamon Ghebreyesus.

Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter πως ευχαριστεί τον κ. Τσίπρα για τη συζήτηση που είχαν, υπογραμμίζοντας πως «πρέπει να δρούμε μαζί για να μοιραστούμε την τεχνογνωσία, να αυξήσουμε την παραγωγή εμβολίων και να διασφαλίσουμε ότι τα εμβόλια αυτά θα διατεθούν πρώτα στους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και τους ευάλωτους πληθυσμούς σε όλες τις χώρες».

Στην τηλεφωνική επικοινωνία ο κ. Τσίπρας είχε εκφράσει την ανησυχία του για την αργή πορεία των εμβολιασμών και για το γεγονός ότι όλη η ανθρωπότητα κρέμεται από τα business plans μιας χούφτας εταιριών.