Οι άνδρες που κάνουν χρήση μαριχουάνας, αλλά θέλουν να γίνουν μπαμπάδες, θα πρέπει να αλλάξουν συνήθειες, καθώς σύμφωνα με τους ειδικούς η χρήση της κάνναβης μπορεί να έχει σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις στη γονιμότητά τους.

Όπως υποστηρίζει η μεγαλύτερη έρευνα που έχει γίνει μέχρι στιγμής, γύρω από τις επιπτώσεις του τρόπου ζωής στην ποιότητα του σπέρματος, η ναρκωτική αυτή ουσία διπλασιάζει τις πιθανότητες ένας άντρας κάτω των 30 ετών να παράγει μη φυσιολογικά σπερματοζωάρια.

Η ομάδα ερευνητών από τα πανεπιστήμια του Σέφιλντ και του Μάντσεστερ, επισημαίνει ακόμη ότι η χρήση κάνναβης ήταν η μόνη συνήθεια που είχε αρνητική επίδραση στην παραγωγή σπέρματος, σε αντίθεση με όσα πίστευαν μέχρι τώρα οι ειδικοί, ότι δηλαδή η γονιμότητα επηρεάζεται από την παχυσαρκία, το αλκοόλ, το κάπνισμα και τα στενά εσώρουχα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, η μόνη «κακή συνήθεια» που μπορεί να μειώσει τη γονιμότητα ενός άντρα, αλλάζοντας το μέγεθος και το σχήμα των σπερματοζωαρίων, είναι η χρήση μαριχουάνας.