Μια νέα βρετανική έρευνα έρχεται να καταρρίψει την ευρέως διαδεδομένη άποψη ότι το στρες παχαίνει τους ανθρώπους και κυρίως τις γυναίκες. Η επίπτωση που έχει στο βάρος είναι πολύ μικρή και μάλιστα η έρευνα βλέπει πιο επιρρεπείς στην αύξηση των κιλών τους άντρες και όχι τις γυναίκες.

Σε μερικούς ανθρώπους το άγχος όντως μπορεί να επηρεάσει σημαντικά το βάρος τους, όμως κατά μέσο όρο, στο σύνολο του πληθυσμού, η επίδραση του άγχους στο πάχος είναι μικρή.

Από την άλλη οι διαφορετικές μορφές του άγχους επιδρούν διαφορετικά στους ανθρώπους. Το άγχος από ένα θάνατο προσφιλούς προσώπου ή από ένα αρνητικό συμβάν στην εργασία δεν προκαλούν κατ’ ανάγκη τις ίδιες αντιδράσεις στον ίδιο άνθρωπο, όσον αφορά τις διατροφικές συνήθειές του, άρα επιδρούν διαφορετικά στο πάχος του.

Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η συσχέτιση ανάμεσα στο άγχος και στο αυξημένο βάρος ισχύει περισσότερο για τους άνδρες παρά για τις γυναίκες, αν και σύμφωνα με τους επιστήμονες χρειάζονται περισσότερες μελέτες πάνω στους επιμέρους παράγοντες που εξηγούν γιατί ένας άνθρωπος παχαίνει από το άγχος και ένας άλλος όχι.