Φέτος είναι πιθανό να τεθεί ενώπιον των ρυθμιστικών αρχών το πειραματικό εμβόλιο για την Covid-19 που αναπτύσσεται από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και την AstraZeneca, αν οι επιστήμονες μπορέσουν να συγκεντρώσουν επαρκή δεδομένα, δήλωσε σήμερα ο διευθυντής του Oxford Vaccine Group.

«Είναι πιθανό, αν τα κρούσματα αυξηθούν ταχέως στις κλινικές δοκιμές, να μπορέσουμε να θέσουμε αυτά τα δεδομένα ενώπιον των ρυθμιστικών αρχών φέτος και μετά να υπάρξει μια διαδικασία την οποία θα φέρουν σε πέρας για να προβούν σε πλήρη αξιολόγηση των δεδομένων», δήλωσε ο Άντριου Πόλαρντ στο ραδιόφωνο του BBC, όπως αναμεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Όπως έγινε σήμερα γνωστό, η AstraZeneca άρχισε τις πρώτες δοκιμές μιας θεραπείας βασισμένης σε αντισώματα για την πρόληψη και τη θεραπεία της Covid-19.

Με τις δοκιμές, που διεξάγονται στο Ηνωμένο Βασίλειο με την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών, θα αξιολογηθεί αν το AZD7442, ένας συνδυασμός δύο μονοκλωνικών αντισωμάτων, είναι ασφαλής και ανεκτός από έως 48 υγιείς συμμετέχοντες ηλικίας από 18 έως 55 ετών.