Γερμανός υπουργός Υγείας σε Κικίλια: «Όπου και αν βρεθεί το εμβόλιο, πρέπει να είναι εγκαίρως προσβάσιμο στην Ευρώπη»

Τα επόμενα βήματα της ΕΕ για την πανδημία


ΥΓΕΙΑΚΟΡΟΝΟΪΟΣ
16:05
16/07/2020
Γερμανός υπουργός Υγείας σε Κικίλια: «Όπου και αν βρεθεί το εμβόλιο, πρέπει να είναι εγκαίρως προσβάσιμο στην Ευρώπη»
1
loading

Έγκαιρη πρόσβαση στο εμβόλιο για τον κορονοϊό θα πρέπει να έχει η Ευρώπη, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Γερμανός υπουργός Υγείας στον Βασίλη Κικίλια.

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας συμμετείχε σήμερα στο άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, στο πλαίσιο της γερμανικής Προεδρίας, με τη συμμετοχή του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά και της αρμόδιας Επιτρόπου Στέλλας Κυριακίδου.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το θέμα της συζήτησης ήταν η μέχρι τώρα διαχείριση της πανδημίας, αλλά και τα επόμενα βήματα που πρέπει να κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη-μέλη για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Ο κ. Κικίλιας εξέφρασε την ικανοποίησή του, πως ένα από τα βασικά σημεία της σημερινής ατζέντας ήταν «η ψηφιακή διασύνδεση των κρατών-μελών για την καλύτερη ανταλλαγή πληροφοριών», υπενθυμίζοντας ότι το θέμα είχε τεθεί από την ελληνική πλευρά στις 13 Φεβρουαρίου, στο πρώτο έκτακτο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας.

«Για να μπορέσουμε να πετύχουμε έναν σύγχρονο έλεγχο, με αποτελεσματικότητα και αλληλεγγύη, η Ευρωπαϊκή Ένωση, τα κράτη-μέλη και το ECDC πρέπει να προχωρήσουν σε ψηφιακό συγχρονισμό με δεδομένα που θα γνωστοποιούνται σε πραγματικό χρόνο» είπε στην ομιλία του ο Υπουργός Υγείας.

Παράλληλα, και αφού ευχαρίστησε για την πρωτοβουλία τον Υπουργό Υγείας της Γερμανίας Γενς Σπαν, του ευχήθηκε μέχρι το τέλος της γερμανικής Προεδρίας, να έχει βρεθεί το εμβόλιο και το φάρμακο για τον κορονοϊό, προσβάσιμο σε όλους τους Ευρωπαίους πολίτες και να έχει επιστρέψει η Ευρώπη σε μία κανονικότητα.

Ο κ. Σπαν συμφώνησε με την ελληνική θέση και τόνισε ότι στο πλαίσιο της αλληλεγγύης της Ευρώπης, εάν βρεθεί το εμβόλιο σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, τότε η Ευρώπη θα πρέπει να διασφαλίσει ότι θα είναι εγκαίρως προσβάσιμο σε όλους τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar SER 30

    Ο κ. Σπαν συμφώνησε με την ελληνική θέση και τόνισε ότι στο πλαίσιο της αλληλεγγύης της Ευρώπης, εάν βρεθεί το εμβόλιο σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, τότε η Ευρώπη θα πρέπει να διασφαλίσει ότι θα είναι εγκαίρως προσβάσιμο σε όλους τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης......ΤΙ ΕΑΝ ΒΡΕΘΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΤΙ ΑΛΗΛΕΓΓΥΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΙΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΕΣ ΡΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕ ΜΠΑΓΛΑΜΑ . ΕΙΣΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΣΑΙ ΧΟΝΤΡΑ ΓΙΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ . ΔΕΣΜΕΥΣΕ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ Η / ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΟΠΟΤΕ ΒΓΕΙ ΣΕ ΣΟΥΠΕΡ ΝΟΤΟΥΠΕΡ ΥΠΕΡΧΟΝΔΡΙΚΗ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ . ΤΙ ΘΑΑΑΑΑΑΑΑ ΠΡΕΠΕΙ , ΝΤΟΥ ΙΤ ΝΑΟΥ ΡΕ [...].

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει