Μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων των κατοίκων τους ανακοίνωσαν δύο μεγάλες πόλεις στην Κίνα, που βρίσκονται όμως μακριά από το επίκεντρο της επιδημίας του κοροναϊού, προκειμένου να περιορίσουν την εξάπλωσή του.

Οι δημοτικές αρχές της Ταϊζού και τρεις περιοχές της πόλης Χανγκζού (περίπου 150 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Σανγκάης) επιτρέπουν μόνο σε ένα άτομο ανά νοικοκυριό να βγαίνει από το σπίτι κάθε δύο ημέρες για να κάνει ψώνια.

Συνολικά οι περιορισμοί αφορούν εννέα εκατομμύρια ανθρώπους.

Η Ταϊζού ανακοίνωσε επίσης ότι αναστέλλει από σήμερα 95 δρομολόγια τρένων προς την πόλη.

Παράλληλα, οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων δεν θα μπορούν πλέον να τα ενοικιάζουν σε ανθρώπους που προέρχονται «από περιοχές που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την επιδημία, όπως η επαρχία Χουμπέι», επίκεντρο της επιδημίας, εκτός κι αν δεν έχουν μεταβεί σε αυτές πρόσφατα, όπως ανακοίνωσαν οι δημοτικές αρχές της πόλης.

Τα συγκροτήματα κατοικιών θα διατηρήσουν ανοικτή μόνο μία είσοδο για τους πεζούς και όλοι όσοι περνούν από αυτή θα πρέπει να επιδεικνύουν την ταυτότητά τους.

Στην Χανγκζού, έδρα του εταιρείας διαδικτυακού εμπορίου Alibaba και πρωτεύουσα της πλούσια επαρχίας Ζεζιάνγκ, είναι υποχρεωτικό οι πολίτες να φορούν μάσκα και να περνούν από ελέγχους ταυτότητας και θερμοκρασίας.

Στη Ζεζιάνγκ έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής 829 κρούσματα του νέου κοροναϊού. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων εκτός της επαρχίας Χουμπέι, επίκεντρο της επιδημίας που έχει ήδη προκαλέσει τον θάνατο 425 ανθρώπων στην ηπειρωτική Κίνα.

Σήμερα η τελευταία πτήση της United Airlines από την Κίνα προς τις Ηνωμένες Πολιτείες

Η αεροπορική εταιρία United Airlines δήλωσε χθες ότι θα αλλάξει κατά μία ημέρα την πραγματοποίηση της τελευταίας πτήσης της από την Κίνα, κι έτσι η πτήση αυτή θα πραγματοποιηθεί σήμερα.

Η United Airlines, η οποία είναι η τελευταία αμερικανική αεροπορική εταιρία που εξακολουθεί να πραγματοποιεί πτήσεις προς την Κίνα, είχε δηλώσει την Παρασκευή ότι προγραμμάτιζε να πραγματοποιήσει την τελευταία πτήση της από την Κίνα προς τις ΗΠΑ αύριο, Τετάρτη, εξαιτίας της εξάπλωσης του νέου κοροναϊού.

Η Delta Air Lines ανέστειλε τις πτήσεις της, το Σαββατοκύριακο.

Η United ανακοίνωσε χθες ότι προγραμματίζει να αρχίσει και πάλι τις πτήσεις της από και προς την Κίνα στις 28 Μαρτίου.

Η American Airlines τερμάτισε τις πτήσεις της από την Κίνα την Παρασκευή.