Ο όμιλος GEFCO, παγκόσμιος ηγέτης στις λύσεις πολυτροπικής αλυσίδας εφοδιασμού και ο ευρωπαϊκός ηγέτης στα Logistics της αυτοκινητοβιομηχανίας, έλαβε πιστοποίηση συμμόρφωσης «Good Distribution Practice (GDP)» από την Bureau Veritas για την οδική μεταφορά φαρμακευτικών προϊόντων σε εννέα χώρες. Η GEFCO διαθέτει πλέον GDP σε 15 χώρες, επιδεικνύοντας τη δέσμευσή της για διαδικασίες διαχείρισης ποιότητας σε μια όλο και πιο περίπλοκη αγορά.

Εννέα χώρες έλαβαν την πιστοποίηση οδικών μεταφορών μετά από αυστηρούς ελέγχους από το Bureau Veritas στη Βουλγαρία, την Ιταλία, το Μαρόκο, την Πολωνία, τη Σερβία, τη Σλοβενία, την Ελβετία, την Τουρκία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Είχε προηγηθεί πέρσι η πιστοποίηση των διαδικασιών της GEFCO στην Τσεχία, τη Σλοβακία, την Ουγγαρία, την Ελλάδα, τη Ρουμανία και την έδρα του Ομίλου, τη Γαλλία.

Η πιστοποίηση GDP αποδεικνύει ότι η GEFCO πληροί τις απαιτήσεις των κατευθυντήριων γραμμών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την καλή πρακτική διανομής των φαρμακευτικών προϊόντων για ανθρώπινη χρήση και ισχύει για τρία χρόνια. Αντικατοπτρίζει τη δέσμευση της GEFCO για υψηλή ποιότητα και κατανόηση των μοναδικών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι πελάτες της, συμπεριλαμβανομένης της ανιχνευσιμότητας των προϊόντων και της πρόληψης της παραποίησης / απομίμησης.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να λαμβάνουμε την πιστοποίηση για άλλες εννέα χώρες στο δίκτυό μας», τόνισε ο Tony Gunn, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του τμήματος Air & Sea της GEFCO. «Οι πελάτες μας απαιτούν αυστηρά πρότυπα ελέγχου και ασφάλειας και έχουμε ένα εξαιρετικό ιστορικό αναφορικά με την ποιότητα του έργου μας. Με αυτήν την πιστοποίηση, είμαστε σήμερα σε ισχυρότερη θέση ώστε να προσφέρουμε ένα αναβαθμισμένο επίπεδο υπηρεσιών, σαφέστερη διαφοροποίηση από τους ανταγωνιστές μας και να δίνουμε μεγαλύτερη έμφαση στη best-in-class ικανοποίηση των πελατών σε αυτόν τον αναπτυσσόμενο τομέα. Θα συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις των πελατών στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα και θα επιδιώξουμε πρόσθετη πιστοποίηση για τις οδικές μεταφορές σε περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες το 2020.»

Η διαρκής δέσμευση της GEFCO στην ποιότητα σε Life Science & Healthcare

Οι απαιτήσεις των υπηρεσιών Logistics υγείας γίνονται όλο και πιο σύνθετες, καθώς ο όγκος των ευαίσθητων στην θερμοκρασία προϊόντων αυξάνεται λόγω της αυξανόμενης ζήτησης για οικιακά προϊόντα υγειονομικής περίθαλψης και της ανάγκης διατήρησης της ακεραιότητας της ψυχρής αλυσίδας για τα φαρμακευτικά προϊόντα. Μια έκθεση που δημοσιεύτηκε από την Grand View Research τον Απρίλιο διαπίστωσε ότι το μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς logistics των φαρμάκων εκτιμάται (στοιχεία 2018) σε 76,4 δισεκατομμύρια δολάρια και αναμένεται να καταγράψει ετήσιο ρυθμό αύξησης 3,5% από το 2019 έως το 2025.

Παράλληλα, οι κανονισμοί που σχετίζονται με τη μεταφορά αυτών των προϊόντων καθίστανται αυστηρότεροι. Η λειτουργία των αλυσίδων εφοδιασμού είναι σε υψηλό βαθμό ρυθμισμένη και απαιτούνται μεταφορές που ανταποκρίνονται στις αυστηρές ορθές πρακτικές διανομής, συμπεριλαμβανομένων των ορίων του χρόνου διαμετακόμισης και υπό συγκεκριμένες συνθήκες ελεγχόμενης θερμοκρασίας.

Οι πάροχοι υπηρεσιών εφοδιαστικής πρέπει να υποστηρίζουν τη βιομηχανία ώστε να διασφαλίζεται ότι τα προϊόντα της μεταφέρονται νόμιμα, με ασφάλεια και έγκαιρα. Έτσι εξασφαλίζεται η συνέχεια στη λειτουργία της επιχείρησης. Ως ειδικός στα logistics του Life Science & Healthcare κλάδου, η GEFCO προσφέρει μέσω του παγκόσμιου δικτύου της door-to-door, ελεγχόμενης θερμοκρασίας, ολοκληρωμένη εφοδιαστική, ως βασικό μέρος της προσέγγισης  «Partners, unlimited» στους πελάτες της.

Η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που η θυγατρική του Ομίλου της GEFCO απέκτησε την GDP πιστοποίηση. Η φαρμακοβιομηχανία είναι ένας από τους κύριους τομείς εισαγωγών της χώρας, ο οποίος αντιπροσωπεύει το 5,8% των συνολικών εισαγωγών. Ως εκ τούτου, η GEFCO Greece προσφέρει ήδη σε φαρμακευτικές εταιρείες υπηρεσίες υψηλού επιπέδου που πληρούν τις απαιτήσεις και προσδοκίες του κλάδου.

«Εστιάζουμε στο να συνεχίσουμε να προσφέρουμε την εξειδίκευσή μας στους πελάτες μας από τον φαρμακευτικό κλάδο. Η GDP πιστοποίησή μας πέρυσι αποτελεί ακόμα μια απόδειξη της δέσμευσής μας να παρέχουμε υπηρεσίες υψηλής ποιότητας. Θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε την εξειδίκευσή μας στην ελληνική αγορά, προσφέροντας αξία στους πελάτες και στους συνεργάτες μας», δήλωσε ο Audrius Vilcinskas, Γενικός Διευθυντής της GEFCO Greece.