Κατά τη διάρκεια των εξάρσεων γρίπης παρατηρήθηκε ότι τα μωρά που ήταν κάτω των έξι μηνών είχαν περισσότερες πιθανότητες να νοσήσουν γιατί ο εμβολιασμός τους απαγορευόταν.

Σε νέα αμερικανική έρευνα εξετάστηκαν 1.200 μητέρες μαζί με τα βρέφη τους για τρεις περιόδους έξαρσης της γρίπης. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι κατά την περίοδο γρίπης αμέσως μετά τη γέννηση του παιδιού, εκείνα τα μωρά των οποίων οι μητέρες είχαν εμβολιαστεί είχαν 41% μικρότερες πιθανότητες να κολλήσουν γρίπη τα ίδια και 39% λιγότερες πιθανότητες να εισαχθούν στο νοσοκομείο για γρίπη.

Η μελέτη επίσης βρήκε ότι τα μωρά, των οποίων οι μητέρες είχαν εμβολιαστεί κατά της γρίπη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είχαν υψηλότερα επίπεδα αντισωμάτων γρίπης κατά τη γέννησή τους και μέχρι τους πρώτους έξι μήνες σε σχέση με τα μωρά των οποίων οι έγκυες μητέρες δεν είχαν κάνει εμβόλιο γρίπης.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.