Έρευνα συνδέει το IQ με το ρυθμό ανάπτυξης του μωρού

Ερευνητές μελέτησαν στοιχεία από 13.800 παιδιά στην Αυστραλία


ΥΓΕΙΑ
23:50
20/06/2013
Έρευνα συνδέει το IQ με το ρυθμό ανάπτυξης του μωρού
1
loading

Ο ρυθμός με τον οποίο αναπτύσσεται το μωρό και παίρνει βάρος κατά τη διάρκεια του πρώτου μήνα της ζωής του μπορεί να είναι καθοριστικός για το IQ του υποστηρίζουν οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Αδελαϊδας στην Αυστραλία.

Οι ειδικοί μελέτησαν 13.800 παιδιά και παρατήρησαν ότι εκείνα τα οποία έπαιρναν περισσότερο βάρος και των οποίων η περίμετρος του κεφαλιού μεγάλωνε γρήγορα κατά τη διάρκεια του πρώτου μήνα της ζωής έτειναν να έχουν υψηλότερο IQ όταν ξεκινούσαν σχολείο.

Διαπιστώθηκε ότι τα παιδιά που κατά τη διάρκεια των πρώτων τεσσάρων εβδομάδων από τη γέννησή τους πήραν κατά 40% επιπλέον του βάρους της γέννησης είχαν IQ κατά 1,5 βαθμούς υψηλότερο σε σχέση με εκείνα που είχαν αυξήσει το βάρος τους κατά 15%.

Επίσης εκείνα που είχαν την μεγαλύτερη περίμετρο κεφαλιού είχαν και το υψηλότερο IQ στην ηλικία των έξι ετών.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η μελέτη τονίζει την ανάγκη επιτυχούς θρέψης των νεογέννητων μωρών από την πρώτη κιόλας στιγμή.

Πηγή: vita.gr

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Lila

    Δηλαδη η έρευνα προτείνει γρηγορη πρόσληψη βάρους απο τα νεογέννητο,αρα δίνουμε φόρμουλα γαλα για να το πετύχουμε κ οχι μητρικό αφου συνήθωςμε το μητρικό γαλα εχουμε μικρότερους ρυθμούς ανάπτυξης!αρα απαξιωνουμε τον θηλασμο;;;αφου αλλες έρευνες υποστηρίζουν οτι το μητρικό αυξάνει το Ι των παιδιών!μπερδεμενα μας τα λέτε!θηλασμος κ παλι θηλασμος

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει