Κάλεσμα προς τους νοσοκομειακούς και ειδικευόμενους γιατρούς, για την υπογραφή εξωδίκων, ζητώντας την αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών τους, απευθύνει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Στην ανακοίνωσή του, ο Ιατρικός Σύλλογος αναφέρει:

«Ο ΙΣΑ έχει παρέμβει πολλάκις για την άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών των ειδικευμένων και ειδικευόμενων γιατρών, καθώς επίσης και για την καταβολή των ποσών που προήλθαν από τις αυθαίρετες περικοπές των εφημεριών. Επίσης έχουμε διαμαρτυρηθεί για τα θέματα τα οποία έχουν προκύψει λόγω των συγχωνεύσεων τμημάτων και των ελλείψεων νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, πλην όμως οι υπεύθυνοι κωφεύουν.

Επειδή οι αντοχές μας έχουν πλέον εξαντληθεί, ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι δύνανται να προσέλθουν στη Νομική Υπηρεσία για να καταθέσουν στοιχεία σχετικά με τα απλήρωτα δεδουλευμένα και τις αυθαίρετες περικοπές στις αποζημιώσεις των εφημεριών, καθώς επίσης με όσα προβλήματα έχουν προκύψει λόγω της σύμπτυξης των τμημάτων και τις ελλείψεις ιατρικού προσωπικού, προκειμένου να κοινοποιηθούν εξώδικες καταγγελίες-διαμαρτυρίες στο Υπουργείο Υγείας και στις Διοικήσεις των Νοσοκομείων .

Ο ΙΣΑ θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό όλων των μελών του».