Στους 118 οι νεκροί από τη γρίπη, οι επτά την τελευταία εβδομάδα

ΚΕΕΛΠΝΟ: Μειώνεται η δραστηριότητα της γρίπης


ΕΛΛΑΔΑ
15:56
14/03/2019
Στους 118 οι νεκροί από τη γρίπη, οι επτά την τελευταία εβδομάδα
4
loading

Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές της γρίπης την προηγούμενη εβδομάδα στη χώρα μας, αριθμός μικρότερος από αυτόν που καταγράφονταν ανά εβδομάδα τον μήνα Φεβρουάριο, ανεβάζοντας συνολικά τον αριθμό των νεκρών στους 118.

Σύμφωνα με τα νεωτέρα στοιχεία της έκθεσης επιδημιολογικής παρατήρησης του ΚΕΕΛΠΝΟ, το γεγονός αυτό δείχνει ότι το φαινόμενο της εποχικής γρίπης άρχισε να βρίσκεται σε αποδρομή, χωρίς να έχει εκλείψει.

Κατά την εβδομάδα από 4 έως 10 Μαρτίου, οι επισκέψεις σε γιατρό με γριπώδη συνδρομή παρουσίασαν μείωση σε σύγκριση με την προηγούμενη πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου, βάση των νεότερων στοιχείων, σύμφωνα με τα οποία «η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα παρουσιάζει μείωση».

Συνολικά, από την αρχή εμφάνισης της γρίπης στη χώρα μας έχουν καταγραφεί 353 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, από τα οποία τα 340 με νοσηλεία σε ΜΕΘ. Από αυτούς τους ασθενείς, εμβολιασμένοι ήταν οι 53 (16%).

Το ίδιο χρονικό διάστημα έχουν καταγραφεί συνολικά 118 θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη. Οι 105 θάνατοι αφορούσαν σε ασθενείς με νοσηλεία σε ΜΕΘ και 13 σε ασθενείς χωρίς νοσηλεία σε ΜΕΘ.

Την προηγούμενη εβδομάδα, στα Εργαστήρια Αναφοράς Γρίπης ελέγχθηκαν για ιούς γρίπης συνολικά 203 κλινικά δείγματα, όλα από νοσοκομεία. Τα 52 (25,6%) από αυτά ήταν θετικά για ιούς γρίπης τύπου Α. Τα 45 στελέχη τύπου Α υποτυποποιήθηκαν και από αυτά τα 17 (37,8%) ανήκαν στον υπότυπο Α(Η3Ν2) και τα 28 (62,2%) στον υπότυπο Α(Η1Ν1)pdm09.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar olymbitis

  «Έλα μωρέ, δεν είναι και καμιά καταστροφή»

 2. avatar !!!!!

  Χ 3 είναι ο πραγματικός αριθμός, έχει δοθεί εντολή απο το σύριζα να μην γίνεται η εξέταση αν έφυγε απο γρίπη σε πολλά νοσοκομεία με κομματικά ρουσφέτια διευθυντές τους σύριζα.

 3. avatar λίγο ακόμη

  πολυλιγάκη και την έφτασες την μα ντούρου 118 εσύ 124 αυτή.

 4. avatar 105 νεκροί στα νοσοκομεία,13 στα σπίτια τους…..

  Συμπέρασμα,αν πάμε νοσοκομείο την κάτσαμε την βάρκα!!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει