Οι μεγαλύτεροι πότες οι Ευρωπαίοι

Κατέχουν την πρώτη θέση στην κατανάλωση αλκοόλ παγκοσμίως


ΥΓΕΙΑ
12:25
29/03/2012
Οι μεγαλύτεροι πότες οι Ευρωπαίοι
3
loading

Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο μέσος ευρωπαίος πίνει τρία ποτήρια κρασί ημερησίως. Αυτά τα νούμερα καθιστούν τους Ευρωπαίους τους μεγαλύτερους πότες διεθνώς.

Συγκεκριμένα, σε κάθε κάτοικο της Ευρώπης αναλογούν 12,5 λίτρα αλκοόλ ετησίως, ποσοστό διπλάσιο από το διεθνή μέσο όρο.

Στις χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης αναλογούν 14,5 λίτρα αλκοόλ ανά ενήλικα το χρόνο, στις χώρες της κεντρικής και δυτικής Ευρώπης αναλογούν 12,5 λίτρα ανά άτομο στο χρόνο, στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου 11,2 λίτρα ανά άτομο το χρόνο και στις σκανδιναβικές χώρες 10,4 λίτρα.

Βέβαια, τα πράγματα αλλάζουν σε ότι αφορά την επικίνδυνη για την υγεία κατανάλωση ποτού, όπου περιλαμβάνονται συνήθειες όπως το ποτό εκτός φαγητού, το ποτό σε ακατάστατες ώρες ή η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ.

Σε κλίμακα από το 1 έως το 5, όπου το 1 είναι το πλέον επικίνδυνο και 5 το λιγότερο επικίνδυνο για την υγεία, οι Σκανδιναβοί σημειώνουν 2.8, ενώ οι χώρες της κεντρικής και νότιας Ευρώπης (συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας), κυμαίνονται στο 1,5 και 1,1 αντίστοιχα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar vega

  Στην Ελλαδα για να τα βλεπεις ολα ωραια πρεπει να εισαι ντιρλα.Αλλιως δε τη βγαζεις.

 2. avatar renella

  Αναρωτιέμαι πώς βγάζουν αυτές τις έρευνες. Με δημοσκοπήσεις;

  1. avatar Kristin

   Νομίζω ότι κοιτάνε τις πωλήσεις ποτών. Οι δημοσκοπήσεις σε αυτήν την περίπτωση δεν πιστεύω ότι θα τους έδιναν αντιπροσωπευτικά στοιχεία. Για παράδειγμα (τι φαντάζομαι τώρα..) ένα super μάρκετ δίνει τις γνωστές κάρτες (που μαζεύεις πόντους). Εκεί ζητάνε στοιχεία αλλά καταγράφουν και τι αγόρασες. Είναι αρκετά εύκολο μια στατιστική υπηρεσία να πάρει τη βάση και να βγάλει τα αποτελέσματα. Όσον αφορά τα μαγαζιά μάλλον θα γίνεται το ίδιο παίρνοντας τα στοιχεία που χτυπάνε για να βγάλουν αποδείξεις.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει