Στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας προχωρούν ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), για την πραγματοποίηση κοινών προγραμμάτων που αφορούν την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Αυτό αποφασίσθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, με αντικείμενο τον συντονισμό ενεργειών των φορέων για την πρόληψη των ασθενειών που μεταδίδονται με τα κουνούπια, καθώς και την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού.

Ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική την πρωτοβουλία να συνεργαστούν οι φορείς, για τη σωστή ενημέρωση του κοινού σχετικά με την αξία των εμβολιασμών και την πρόληψη των ασθενειών που μεταδίδονται με τα κουνούπια.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, ανέφερε ότι ο ΙΣΑ «θα πρωτοστατήσει στην ενημέρωση του κοινού σχετικά με την πρόληψη των ασθενειών που μεταδίδονται με τα κουνούπια, ενώ η ΚΕΔΕ θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την ευαισθητοποίηση των περιφερειών προκειμένου να γίνουν φέτος εγκαίρως οι ψεκασμοί».

Παράλληλα, όπως είπε, σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ πρόκειται να γίνουν εκστρατείες ενημέρωσης για τα οφέλη του εμβολιασμού, καθώς «τα στοιχεία για το αντιεμβολιαστικό κίνημα στη χώρα μας είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά. Παρακολουθούμε με ανησυχία τα περιστατικά ιλαράς στην γειτονική Ρουμανία όπου ατόνησε η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού. Αντίθετα, είδαμε με μεγάλη ικανοποίηση ότι φέτος απέδωσε σημαντικά η εκστρατεία του ΙΣΑ και του ΠΙΣ, σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ, για τα οφέλη του αντιγριπικού εμβολιασμού» είπε χαρακτηριστικά.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο αντιπρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Αγάπιος Τερζίδης, η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Χημειοθεραπείας, καθηγήτρια Ελένη Γιαμαρέλλου και ο γενικός διευθυντής του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, Σωτήρης Παπασπυρόπουλος.