Οι αδύνατοι κινδυνεύουν μετά από μια εγχείρηση

Πιο προστατευμένοι οι υπέρβαροι


ΥΓΕΙΑ
11:38
22/11/2011
Οι αδύνατοι κινδυνεύουν μετά από μια εγχείρηση
1
loading

Όσοι έχουν βάρος μικρότερο από το κανονικό και γενικότερα οι λεπτοί, είναι πιο πιθανό να πεθάνουν μετά από μία χειρουργική επέμβαση που θα κάνουν, σε σχέση με αυτούς που είναι υπέρβαροι και παχύσαρκοι, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Τζορτζ Στούκενμποργκ της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου της Βιρτζίνια, ανέλυσαν στοιχεία που αφορούσαν σχεδόν 190.000 ασθενείς που είχαν υποστεί επέμβαση σε διάφορα ιατρικά κέντρα και νοσοκομεία.

Οι ασθενείς ταξινομήθηκαν σε πέντε κατηγορίες ανάλογα με το δείκτη σωματικής μάζας τους, δηλαδή την αναλογία του βάρους τους σε κιλά προς το τετράγωνο του ύψους τους σε μέτρα. Δείκτης κάτω του 18,5 δείχνει άνθρωπο με βάρος κάτω του φυσιολογικού, 18,5 έως 25 δείχνει κανονικό βάρος, 25 έως 30 υπέρβαρο και άνω του 30 παχύσαρκο.

Διαπιστώθηκε ότι όσοι είχαν δείκτη κάτω του 23, ήταν κατά 40% πιθανότερο να πεθάνουν μέσα στον επόμενο μήνα από το χειρουργείο (και αυτό άσχετα με την πάθησή τους), σε σχέση με όσους είχαν δείκτη 26-29. Το υψηλότερο ποσοστό θανάτου καταγράφηκε στις διαγνωστικές λαπαροσκοπήσεις.

Οι ερευνητές ανέφεραν ότι το χαμηλό βάρος -και ειδικότερα ο χαμηλός δείκτης σωματικής μάζας- πρέπει να αναγνωρισθεί ως σημαντικός ανεξάρτητος παράγοντας κινδύνου θανάτου μετά από μια χειρουργική επέμβαση. Άλλες έρευνες είχαν δείξει ότι η παχυσαρκία δεν αυξάνει τον μετεγχειρητικό κίνδυνο για ένα ασθενή, μερικές μάλιστα είχαν συμπεράνει ότι τα παραπάνω κιλά μάλλον λειτουργούν προστατευτικά μετά από ένα χειρουργείο.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Nikos_Gr

    Για να μην υπάρχει παρανόηση για αυτό...την έρευνα σχολίασε διευθυντής χειρουργικής κλινικής στις ΗΠΑ και είπε ότι είναι λογικό οι λιποβαρείς να έχουν αυξημένη μετεγχειρητική θνητότητα, γιατί είναι ταλαιπωρημένοι ασθενείς με διαταραχές θρέψης, 80χρονοι με χρόνιες νόσους και όχι 20χρονα λεπτοκαμωμένα κορίτσια (Δρ Κρουζ Πανεπιστήμιο Μαϊάμι).Οπότε τα 100+κιλά και τα κοντοσούβλια δεν είναι υγεία...Θέλουν προσοχή οι στατιστικές...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει