Γιατί «κολλάμε» με το junk food;

Τι προκαλεί στον οργανισμό!


ΥΓΕΙΑ
21:01
12/10/2011
Γιατί «κολλάμε» με το junk food;
2
loading

Την τελευταία δεκαετία τα λιπαρά πρόχειρα φαγητά κάνουν την εμφάνισή τους όλο και περισσότερο στην καθημερινή μας διατροφή. Οι τροφές αυτές γνωστές και ως junk food καταστρέφουν τα εγκεφαλικά κύτταρα που ελέγχουν το βάρος. Επιπλέον δημιουργούν ένα φαύλο κύκλο παχυσαρκίας αφού προκαλούν εθισμό για αυξημένη πρόσληψη θερμίδων, σύμφωνα με ειδικούς ενδοκρινολόγους.

Στο πλαίσιο αυτής της μελέτης οι ειδικοί τάισαν αρουραίους με τυπικά αμερικανικά γεύματα τα οποία είναι πλούσια σε λιπαρά με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη με αποτέλεσμα μέσα σε τρεις μέρες τα ποντίκια να καταναλώνουν διπλάσια ποσότητα θερμίδων.

Η υπεύθυνη της μελέτης Dr. Joshua Thaler από το Κέντρο Παχυσαρκίας και Διαβήτη στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, τόνισε πως οι επιστήμονες ανίχνευσαν μια ουλή στον εγκέφαλο, η οποία δημιουργείται σε περιοχές που έχουν καταστραφεί νευρώνες και ονομάζεται «γλοίωση».

Το σοκαριστικό είναι ότι η λεγόμενη «γλοίωση» προκαλείται σε περιπτώσεις εγκεφαλικού ή σκλήρυνσης κατά πλάκας.

Η επικεφαλής της έρευνας εξήγησε: «Επίσης, με μεγάλη μας έκπληξη εντοπίσαμε βλάβη στους νευρώνες που ρυθμίζουν τις αυξομειώσεις βάρους» και συνέχισε: «Η πιθανότητα η τυπική αμερικανική διατροφή να οδηγεί σε υπερκατανάλωση τροφής και πρόσληψης θερμίδων, είναι μία νέα οπτική γωνία για την κατάσταση και μπορεί να εξηγήσει τους λόγους που οι περισσότεροι παχύσαρκοι δεν μπορούν εύκολα να χάσουν βάρος».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar kiekeboe

    ο αρουραίος περίμενες να σε πεί ? αφου αυτό λαλιά δεν έχει........

  2. avatar kiekeboe

    βρε ας είχα εγώ δυο απο δάυτα που δείχνει η φωτό ζουμερά , αχνιστά και ζεστουλια εδωπέρα μπρός μου μεσημεριάτικα και θα σε έλεγα εγω γιατι \"κολλαμε\"

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει