Ένα από τα δυσάρεστα συμπτώματα του κρυολογήματος και της γρίπης είναι ο πονοκέφαλος. Προτού καταφύγετε σε οποιοδήποτε φάρμακο εκμεταλλευτείτε την ισχυρή δράση του τζίντζερ. Το τζίντζερ συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο ισχυρά φυτά που συμβάλλουν στη διατήρηση της υγείας μας. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το χρησιμοποιήσετε. Μπορεί να θεραπεύσει και να ανακουφίσει από πολλές ασθένειες και παθήσεις, γι’ αυτό πρέπει να έχετε στο σπίτι σας και μην διστάζετε να το χρησιμοποιείτε σε καθημερινή βάση.

Πώς θα τη φτιάξετε

Για να φτιάξετε αυτή την αλοιφή θα χρειαστείτε τζίντζερ σε σκόνη, την οποία θα αναμείξετε με χλιαρό νερό. Βάλτε αρκετή ποσότητα κι από τα 2 συστατικά προκειμένου να δημιουργηθεί μια παχιά αλοιφή. Στη συνέχεια, απλώστε τη στο μέτωπο και τους κροτάφους, ξαπλώστε στο κρεβάτι και χαλαρώστε. Αναπνέετε αργά από τη μύτη σας και περιμένετε μέχρι να σταματήσει ο πονοκέφαλος.

Το μυστικό

Tο τζίντζερ αποτελείται σε μεγάλο ποσοστό από νερό (περίπου 80%). Επιπλέον περιέχει αρκετό κάλιο, ψευδάργυρο, και πολυφαινόλες, στις οποίες οφείλονται κάποιες από τις ωφέλιμες δράσεις του. Πηγή: omorfamystika.gr