Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Βρίσκεστε στη μέση μιας πολύ «ιδιαίτερης» στιγμής, τα πάντα φαίνεται να πηγαίνουν καλά, όταν ξαφνικά αντιλαμβάνεστε ότι ο σύντροφός σας δεν έχει επαρκή στύση ώστε να υπάρξει σεξουαλική επαφή. Είναι μια πολύ αμήχανη στιγμή και για τα δύο φύλα ωστόσο μην πανικοβάλλεστε. Δεν έχει να κάνει με εσάς, αφού τα αίτια είναι συνήθως ψυχογενή…

Είναι αγχωμένος

«Η έντονη επιθυμία ενός άντρα να ικανοποιήσει την σύντροφό του μπορεί πολύ εύκολα να τον αγχώσει και να αποτελέσει αίτιο στυτικής δυσλειτουργίας», λέει η Jane Greer, σεξοθεραπεύτρια και σύμβουλος γάμου στη Νέα Υόρκη. Σε αυτή την περίπτωση πάρτε τον χρόνο σας και υπενθυμίστε στον σύντροφό σας πόσο γοητευτικός και ξεχωριστός είναι.

Έχει πιει

Το αλκοόλ μειώνει τα αντανακλαστικά επειδή καταστέλλει το νευρικό σύστημα και με αυτό τον τρόπο μπορεί να προκαλέσει δυσλειτουργία. Λειτουργεί κατευναστικά δηλαδή το σώμα του μπορεί να μην υπακούσει την επιθυμία του. Αν λοιπόν ο καλός σας έχει πιει πολύ πριν από τη σεξουαλική πράξη είναι πιθανό να προκληθεί παροδική στυτική δυσλειτουργία. Από την άλλη πλευρά ένα ποτηράκι κρασί μπορεί και να τον απελευθερώσει.

Είναι υπέρβαρος

Το υπερβολικό βάρος προκαλεί προβλήματα στην κυκλοφορία και καταστρέφει τα αιμοφόρα αγγεία, αφού οι υπέρβαροι άνθρωποι έχουν αυξημένη πίεση στο αίμα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να σκληραίνουν οι αρτηρίες με αποτέλεσμα το αίμα να μην φτάνει ικανοποιητικά στο πέος για να έχει πλήρη στύση.

Έχει κάποιο πρόβλημα υγείας

Οι καρδιακές παθήσεις, ο διαβήτης, η σκλήρυνση κατά πλάκας, οποιοδήποτε από αυτά τα προβλήματα υγείας – μεταξύ άλλων – μπορεί να μπλοκάρει τα νευρικά ερεθίσματα που παίρνει ένας άντρας. Υπάρχει φαρμακευτική αγωγή που μπορεί να τον βοηθήσει κάτω από αυτές τις συνθήκες, αλλά ο σύντροφός σας πρέπει να είναι ανοιχτός και ειλικρινής και να συζητήσει μαζί σας οτιδήποτε και να τον απασχολεί.

Καπνίζει

Με το τσιγάρο η ροή του αίματος στα αιμοφόρα αγγεία δυσκολεύεται. Για να προκληθεί όμως στύση χρειάζεται ροή του αίματος! Εκτός αυτού το κάπνισμα προκαλεί και ένα σωρό άλλα προβλήματα υγείας, οπότε καλό είναι ο σύντροφός σας να το κόψει.

Έχει χαμηλή τεστοστερόνη

Τα επίπεδα τεστοστερόνης πέφτουν όσο ένας άντρας μεγαλώνει. Καθώς λοιπόν η τεστοστερόνη παίζει σημαντικό ρόλο στην σωματική διέγερση του σώματος, τα μειωμένα επίπεδα αυτής μπορεί να κάνουν δύσκολο για τους άνδρες να επιτύχουν επαρκή φυσική διέγερση για να έχουν σεξουαλική επαφή. Ευτυχώς, αυτό μπορεί εύκολα να καθοριστεί με συμπληρώματα.

Ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή

Κάποια φάρμακα μπορεί να μειώσουν τη τεστοστερόνη και κατ’ επέκταση την σεξουαλική ορμή του καλού σας. Μπορεί επίσης να επηρεάσουν το επίπεδο της ενέργειας και να προκαλέσουν υπνηλία ή να προσθέτουν βάρος. Αυτό μπορεί να επηρεάσει τη συναισθηματική και σωματική ενέργεια του συντρόφου σας.

Είναι στρεσαρισμένος

Οι απλήρωτοι λογαριασμοί, ένας απαιτητικός εργοδότης ή τα προβλήματα σχέσης επηρεάζουν και τους άντρες! Ειδικά σε ότι αφορά την στυτική δυσλειτουργία το στρες αποτελεί έναν από τους παράγοντες που είτε προκαλούν το πρόβλημα είτε το επιδεινώνουν. Σε κάθε περίπτωση το πρόβλημα διορθώνεται αλλά χρειάζεται χρόνος, υπομονή και προπαντός ψυχραιμία. Πηγή: baby.gr