Οι λεπτοί ελέγχουν την πείνα τους

Δεν υποκύπτουν εύκολα σε πειρασμούς


ΥΓΕΙΑ
21:27
21/09/2011
Οι λεπτοί ελέγχουν την πείνα τους
loading

Καλύτερες εγκεφαλικές άμυνες, έχουν κατά γενική ομολογία οι πιο αδύνατοι άνθρωποι κάτι που τους επιτρέπει να αντιστέκονται στους πειρασμούς, να φάνε παχυντικές τροφές με πολλές θερμίδες, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, που συμπέρανε ότι όσοι τρώνε φρέσκα φρούτα και λαχανικά, μένοντας αδύνατοι, έχουν γενικά μεγαλύτερο αυτό-έλεγχο στην πείνα τους.

Σύμφωνα με την έρευνα, το μυστικό για να μείνει κανείς αδύνατος, είναι να μην μειώνεται το επίπεδο γλυκόζης (σακχάρου) στον εγκέφαλό του, γιατί αλλιώς πέφτει θύμα των πειρασμών του.

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Γιέηλ, με επικεφαλής τον Ρόμπερτ Σέργουιν και την καθηγήτρια ψυχιατρικής και νευροβιολογίας Ρατζίτα Σίνχα, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο ιατρικό περιοδικό «Journal of Clinical Investigation», μελέτησαν τον εγκέφαλο 14 υγιών ανθρώπων (εννέα λεπτών και πέντε παχουλών), δύο ώρες μετά το φαγητό.

Οι εθελοντές κλήθηκαν να δουν φωτογραφίες τροφών με πολλές θερμίδες.  Αυτό που βρήκαν, είναι ότι η έλλειψη γλυκόζης (σακχάρου), εξασθενεί τις άμυνες του ανθρώπου ιδιαίτερα απέναντι στα παχυντικά φαγητά με τις πολλές θερμίδες.

Οι παχουλοί είναι κατ' εξοχήν ευάλωτοι, καθώς και η παραμικρή μείωση του σακχάρου στο αίμα τους, τους δημιουργεί μια ισχυρή λαχτάρα για υδατάνθρακες.

Όπως είπε ο επικεφαλής της έρευνας θα χρειαστούν και άλλες μελέτες με μεγαλύτερο δείγμα εθελοντών για να επιβεβαιωθεί ότι οι παχύσαρκοι είναι λιγότερο ικανοί να απενεργοποιήσουν τα μέρη του εγκεφάλου τους που τους ωθούν στην επιθυμία για φαγητό.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει