Οι γυναίκες που ήταν παχύσαρκες πριν μείνουν έγκυες αντιμετωπίζουν μεγαλύτερες πιθανότητες η διάρκεια της εγκυμοσύνης τους να ξεπεράσει το φυσιολογικό χρονικό όριο των εννέα μηνών και κατά συνέπεια να χρειαστεί να προκαλέσουν τεχνητούς πόνους, προκειμένου να φέρουν στον κόσμο το παιδί τους με καισαρική.

Η έρευνα διεξήχθη σε δείγμα 30.000 γυναικών τα τελευταία 4 χρόνια από την επιστημονική ομάδα του πανεπιστημίου του Liverpool.

Τρεις στις δέκα παχύσαρκες γυναίκες είχαν κύηση μεγαλύτερη των 9 μηνών, κατά τουλάχιστον δέκα ημέρες από την ημερομηνία που αναμενόταν να γεννήσουν φυσιολογικά. Το αντίστοιχο ποσοστό σε γυναίκες με φυσιολογικό βάρος ήταν δύο στις δέκα.

Περισσότερο από το ένα τρίτο αυτών αναγκάστηκαν να προσφύγουν σε τεχνητούς πόνους, συγκριτικά με το ποσοστό που παρατηρείται σε γυναίκες με φυσιολογικό βάρος, που δεν ξεπερνά το ένα τέταρτο.

Η συγκεκριμένη έρευνα δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό British Journal of Obstetrics and Gynaecology.
Τουλάχιστον τρεις στις δέκα έκαναν καισαρική ενώ οι γυναίκες με φυσιολογικό βάρος που αναγκάζονται να κάνουν καισαρική είναι λιγότερες από δύο στις δέκα.

Ωστόσο, περισσότερες από επτά στις δέκα γέννησαν φυσιολογικά ενώ το ποσοστό των επιπλοκών ήταν σχεδόν στα ίδια επίπεδα με αυτό των γυναικών με φυσιολογικό βάρος.