Το Ίδρυμα Κόκκαλη ανακοίνωσε ότι συνεχίζει από το 2006, να ενισχύει οικονομικά το Ελληνικό Κέντρο Νευροχειρουργικής Έρευνας, Καθηγητής Πέτρος Σ. Κόκκαλης (ΕΚΝΕ), στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Το Κέντρο ξεκίνησε να λειτουργεί την άνοιξη του 2004 και προσφέρει τις εγκαταστάσεις και τις υπηρεσίες του σε επαγγελματίες και ερευνητές από το χώρο της υγείας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στη διάρκεια της λειτουργίας του, το ΕΚΝΕ έχει επιδείξει σημαντικό κλινικό, ερευνητικό και εκπαιδευτικό έργο, με διεθνή απήχηση, όπως την Ίδρυση «Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Κλινική και Πειραματική Νευροχειρουργική», τη Διοργάνωση Διεθνών Σεμιναρίων στο «Πειραματικό Εργαστήριο Νευροχειρουργικής Ανατομίας», τη Λειτουργία Εργαστηρίων Νευροψυχολογίας, Νευροβιολογίας, Ακτινοχειρουργικής / Ακτινοθεραπείας, Επεμβατικής Ακτινολογίας και άλλα.

«Το Ίδρυμα Κόκκαλη, μη-κυβερνητικός, μη-κερδοσκοπικός οργανισμός, που ιδρύθηκε το 1998 στην Αθήνα, υπηρετεί το όραμα του Σωκράτη Κόκκαλη, και τιμά το έργο και τη συνεισφορά του πατέρα του Πέτρου Κόκκαλη, διεθνώς διακεκριμένου χειρουργού και ανθρωπιστή, καθηγητή της ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ιδρυτή της πρώτης νευροχειρουργικής κλινικής στην Ελλάδα.

Συνεχίζοντας την πολυετή παράδοσή του το Ίδρυμα Κόκκαλη προσαρμόζει τις δράσεις του στην εποχή που διανύουμε και παραμένει επίκαιρο, ταυτόχρονα συνεχίζοντας να υπηρετεί το όραμά του που εστιάζει στο κοινό συμφέρον, με τη συμβολή του στη διεθνή συνεργασία και την προαγωγή της γνώσης και της εκπαίδευσης, του πολιτισμού και του κοινωνικού κράτους, της ιατρικής, της πληροφορικής και του αθλητισμού, στην Ελλάδα και το εξωτερικό» σημειώνεται στην ανακοίνωση.