Σε ζήτημα πρώτης προτεραιότητας έθεσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, τη μάχη κατά του παρεμπορίου. Την ώρα μάλιστα που οι περισσότερες πιάτσες-στέκια των λαθρομεταναστών έχουν – κατά κάποιο τρόπο πάντα- καθαρίσει (τα σαββατοκύριακα βγαίνουν σε κεντρικούς δρόμους!), ο κ. Καμίνης έρχεται να πει ότι αυτός ο αγώνας που δίνεται από πλευράς, ΕΛ.ΑΣ., δημοτικής Αστυνομίας και ΣΔΟΕ δεν είναι τόσο απλός.

«Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρότερο από την εικόνα. Είμαι βέβαιος ότι έστω και καθυστερημένα το έχουν αντιληφθεί και οι Αρχές. Ότι δηλαδή ο μετανάστης με την πραμάτεια του στο σεντόνι δεν είναι παρά ο τελευταίος κρίκος μιας αλυσίδας που οδηγεί σε μεγαλύτερα οικονομικά συμφέροντα», λένε άνθρωποι από το περιβάλλον του δημάρχου.

Πάντως, μόνο μέσα στον προηγούμενο χρόνο, η δημοτική Αστυνομία εντόπισε 52 αποθήκες μαϊμού, τις οποίες σφράγισε η ΕΛ.ΑΣ. με το ΣΔΟΕ ενώ η δουλειά που γίνεται, τουλάχιστον σε αυτό τον τομέα, αποδίδει αποτελέσματα, κάτι που φαίνεται και από τη δράση των Υπηρεσιών αυτή τη χρονιά.