Αντίθετος στη λειτουργία Κέντρου υποδοχής λαθρομεταναστών στην περιοχή του, είναι ο δήμος Φλώρινας. Η απόφαση ελήφθη από το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας, που συνεδρίασε εκτάκτως το απόγευμα.

«Λέμε ‘όχι’ στη δημιουργία και λειτουργία ενός τέτοιου Κέντρου, στο στρατόπεδο ‘Μουρίκη’ τής Βεύης», ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο δήμαρχος Φλώρινας, Γιάννης Βοσκόπουλος, επισημαίνοντας ότι η απόφαση τού Δημοτικού Συμβουλίου ήταν ομόφωνη.

Αναφερόμενος στους λόγους που ο Δήμος αντιτίθεται στην προοπτική λειτουργίας ενός τέτοιου Κέντρου, ο κ. Βοσκόπουλος τόνισε ότι ο χώρος αυτός (σ.σ.: στρατόπεδο «Μουρίκη» στη Βεύη) είναι εγκαταλελειμμένος και ακατάλληλος, βρίσκεται στο κέντρο τού χωριού, το ιδιοκτησιακό του καθεστώς είναι ασαφές, αφού υπάρχουν εντός τού χώρου ιδιωτικά οικόπεδα και, τέλος, αντιδρά έντονα η τοπική κοινωνία, όπως είπε.

Καταλήγοντας ο δήμαρχος Φλώρινας, επισήμανε ότι «εφόσον ο δήμος Δεσκάτης (του νομού Γρεβενών) δέχεται την κατασκευή και ανέγερση ενός τέτοιου χώρου, οι απαιτήσεις τής Δυτικής Μακεδονίας μπορούν να εστιαστούν εκεί».