Σφοδρές αντιδράσεις ξεσήκωσε η αναφορά στην ευθανασία ζώων από το δημοτικό σύμβουλο Αλμυρού, κ. Βασίλη Μαμούρα.

Ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης πρότεινε την ευθανασία για την αντιμετώπιση του προβλήματος με τα αδέσποτα.

«Κάποια στιγμή θα πρέπει να διαλέξουμε παιδιά ή σκυλιά; Όσο αντέχει η τσέπη μας τα θρέφουμε. Υπάρχει και η ευθανασία και πρέπει να το δούμε κάποια στιγμή. Κάτι πρέπει να γίνει. Δεν μπορούν όμως να δαγκώνουν τα παιδιά. Όσο δαγκώνουν τα παιδιά πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας. Και το καλύτερο είναι να το αντιμετωπίσουμε το θέμα στην αρχή», δήλωσε ο κ. Μαμούρας.

Η παραπάνω πρόταση, οδήγησε την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων να καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά κατά του συμβούλου.

Οι οργανώσεις, όπως αναφέρει το onvolos.gr, καταδίκασαν τις δηλώσεις και κάλεσαν το δημοτικό συμβούλιο και το δήμαρχο να πάρουν άμεσα θέση και να αποκηρύξουν τις προτάσεις αυτές, προβαίνοντας άμεσα στην απομάκρυνση του δημοτικού συμβούλου, ή έστω στην ανάκληση των γραπτών.

Ακολουθεί η επιστολή που απέστειλαν:

«Με έκπληξη και αγανάκτηση ακούσαμε τα όσα διημείφθησαν στο Δημοτικό σας Συμβούλιο όπως κατεγράφησαν σε βίντεο στο διαδύκτιο σην σελίδα του: Almyrosinfo.gr. Δεν κατανοούμε πως είναι δυνατόν Δημοτικός Σύμβουλος να τολμά να προτείνει ενώπιον ακροατών ευθανασία ζώων αδιαφορώντας παντελώς για τον νόμο, τη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων των Ζώων – που έχει υπογράψει και η χώρα μας – και τις Οδηγίες της Ε.Ε.!

Θα έπρεπε τουλάχιστον σαν Προεδρεύων να του αφαιρέσετε τον λόγο και να απαιτήσετε να μην καταγραφούν οι επαίσχυντες και ανήθικες για τον πολιτισμό μας αυτές δηλώσεις από τα τοπικά ΜΜΕ, που είναι, πέραν όλων των άλλων, και ποινικά κολάσιμες.

Το πανελλήνιο φιλοζωικό κίνημα με εκπροσώπους την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 120 Φιλοζωικών Σωματείων καταδικάζει αυτές τις δηλώσεις και καλεί το Δημοτικό Συμβούλιο και τον Δήμαρχο να πάρουν άμεσα θέση και να αποκηρύξουν τις θέσεις αυτές, προβαίνοντας άμεσα στην απομάκρυνση του εν λόγω Δημοτικού Συμβούλου, ή έστω στην ανάκληση των γραπτών.

Επιπροσθέτως, να σας ενημερώσουμε ότι η εκ του νόμου επιτροπή των Δήμων για τα αδέσποτα ζώα είναι 5μελής και όχι 7μελής, όπως σχεδιάζετε να πράξετε παρανόμως, και όπου τα φιλοζωικά σωματεία είναι περισσότερα του ενός τότε αυτά και μόνο ορίζουν τους δύο αντιπροσώπους τους.

Ελπίζουμε δε ότι θα γνωρίζετε ότι μια κατά το δοκούν και όχι σύμφωνα με την νομοθεσία επιτροπή καθιστά αυτομάτως τις αποφάσεις της άκυρες και προσβάλλονται αυτοδικαίως.

Ως προς όλα τα ανωτέρω παρακαλούμε να μας γνωρίσετε τις προθέσεις του Δήμου σας, καθώς και ως προς την φημολογούμενη επιδρομή σας κατά των αδέσποτων ζώων, που προστατεύονται τόσο από την Εθνική όσο και από την Ευρωπαική νομοθεσία.

Δηλώνουμε ότι κάθε παράνομη πράξη σας θα βρει σύσσωμη τη φιλοζωική ελληνική και ευρωπαϊκή κοινότητα εναντίον σας και με τις ανάλογες νομικές αλλά και διαδραστικές πράξεις, αρχής γενησομένης από την κατάθεση εκ μέρους μας μηνυτήριας αναφοράς κατά του Δημοτικού Συμβούλου κ. Μαμούρα».

Το newsbeast.gr ανοίγει το μεγάλο θέμα των αδέσποτων τετράποδων φίλων μας. Μπορείτε να στείλετε τις απόψεις σας στο [email protected] ή να προβάλλετε τις δραστηριότητές σας σε ό,τι αφορά την προστασία των ζώων. Εδώ μπορείτε να παρακολουθείτε τις εξελίξεις γύρω από το θέμα.