Η νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας βρίσκεται στη διαδικασία επανεξέτασης όλων των ζητημάτων που αφορούν στις μεταβολές σχολικών μονάδων στο πλαίσιο της στήριξης και ισχυροποίησης του δημόσιου σχολείου, σύμφωνα με γραπτή δήλωση στη Βουλή του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας Τάσου Κουράκη μετά από σχετική ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ.

Σε αυτή την κατεύθυνση θα μελετηθούν όλα τα αιτήματα στη λογική της διασφάλισης της απρόσκοπτης πρόσβασης των μαθητών στο σχολείο. Όπως έχει γράψει το newsbeast.gr η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας στη γραμμή των προγραμματικών δηλώσεων περί μη συγχωνεύσεων, καταργήσεων σχολείων απέσυρε εγκυκλίους που αφορούσαν τις σχολικές μεταβολές.

Θυμίζουμε ότι ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης είχε τονίσει στις προγραμματικές του δηλώσεις «πως τερματίζεται η πολιτική καταργήσεων και συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων. Επανεξετάζεται, όμως, η λειτουργία σχολικών μονάδων που καταργήθηκαν στη βάση παιδαγωγικών και κοινωνικών κριτηρίων».

Καλόγηρος Βασίλειος
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.