«Για το 2015 ο προϋπολογισμός της φτώχειας και της λιτότητας που κατατίθεται, προβλέπει περικοπή και μείωση κατά 265 εκατομμύρια ευρώ – δηλαδή περίπου 5,2%- της χρηματοδότησης για την εκπαίδευση και στις τρεις βαθμίδες. Ενώ το 2009 ο προϋπολογισμός στο Υπουργείο ήταν στα 7,48 δισεκατομμύρια ευρώ, το 2018, με το μεσοπρόθεσμο που ο κ. Λοβέρδος και η Συγκυβέρνηση έχει ψηφίσει, θα πέσει στα 3,172 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή μία μείωση της τάξης του 42,4%, σε χρονιά ύφεσης -το τονίζω ξανά- όπου οι πλούσιοι έγιναν πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι».

Τα παραπάνω ανέφερε στην τοποθέτησή του στην Ολομέλεια ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αμανατίδης σχολιάζοντας και το γεγονός ότι οι 565 πλουσιότεροι Έλληνες που διαθέτουν περιουσία πάνω από 30 εκατομμύρια δολάρια, έχουν αυξήσει την περιουσία τους από 2013 στο 2014 κατά 16,7% -σε καιρό ύφεσης!- η οποία ανέρχεται στα 60 δισεκατομμύρια ευρώ. «Η ταξική πολιτική σας, η οποία καταστρέφει όλα τα κοινωνικά αγαθά και δικαιώματα, είναι αυτή που μας έχει φέρει σε αυτήν την κατάσταση» υπογράμμισε ο Βουλευτής.

Ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Αμανατίδης σχετικά με το σχέδιο νόμου για την «Έρευνα, τεχνολογική ανάπτυξη και καινοτομία και άλλες διατάξεις» και για το κομμάτι της επιστημονικής έρευνας, τόνισε δεν διασφαλίζει ούτε ένα ευρώ κρατικής επιχορήγησης στα δημόσια ερευνητικά κέντρα, ούτε για την μισθοδοσία των ερευνητών και των τακτικών υπαλλήλων, ωθώντας τα κέντρα να μετατραπούν σε επιχειρήσεις μέσω της ανάπτυξης ίδιας επιχειρηματικής δραστηριότητας με οποιονδήποτε τρόπο και τους επιστημονικούς ερευνητές σε ραβδοσκόπους κεφαλαίων.

Για την τροπολογία σχετικά με την Εκκλησία της Κρήτης που αφορά την εκλογή Αρχιεπισκόπου Κρήτης ο κ. Αμανατίδης δήλωσε ότι κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα την υπερψηφίσει, ενώ αναφορικά με την τροπολογία για το πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων υποστήριξε ότι η απλή παραπομπή στο πειθαρχικό συμβούλιο δεν μπορεί να είναι λόγος για αργία υπαλλήλου και μάλιστα με γενικές διατάξεις και ότι πρέπει να έρθει άμεσα ρύθμιση και όχι μόνο εντός ή εκτός του δημόσιου βίου.

Ακόμη ο κ. Αμανατίδης υπογράμμισε την ανάγκη άμεσης λύσης στο πρόβλημα λειτουργίας του σχολείου «18 Άνω», το οποίο πρέπει να λειτουργήσει με «πληρότητα».

Τέλος τόνισε ότι η πλημμύρα του κόσμου στους δρόμους στην σημερινή απεργία θα πνίξει και θα σταματήσει τη ταξική πολιτική της συγκυβέρνησης, η οποία καταστρέφει όλα τα κοινωνικά αγαθά και δικαιώματα.