Και όμως υπάρχουν αναπληρωτές που βαδίζουν στον 3ο μήνα εργασίας και δεν έχουν πληρωθεί. Όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ανατ. Αττικής « Κώστας Σωτηρίου» πρόκειται για αναπληρωτές του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) που στην Αν. Αττική δεν έχουν πληρωθεί!

Σύμφωνα με το σύλλογο, η διοίκηση στην Αν. Αττική επικαλείται καθυστερήσεις στην τράπεζα για το νέο λογαριασμό και άλλα διαδικαστικά και δεν απαντάει πώς άλλες διευθύνσεις πλήρωσαν από την προηγούμενη εβδομάδα.

«Αλήθεια ποια παρέμβαση έκανε προς την τράπεζα ώστε να επισπεύσει τις διαδικασίες, αν αυτό είναι το πρόβλημα; Τελικά επιβεβαιώνεται ότι ο μόνος που πληρώνει τόσο τις αλχημείες με τις κάθε είδους διαφορετικές προσλήψεις από το υπουργείο για να επιβληθεί η πολιτική της ΕΕ και του ΟΟΣΑ για τις περικοπές εκπαιδευτικών αλλά και τις καθυστερήσεις και δυσλειτουργίες της δ/νσης Αν. Αττικής είναι οι αναπληρωτές που αδυνατούν να πληρωθούν και να καλύψουν τις ανάγκες τους», αναφέρει ο σύλλογος.

Ο σύλλογος καλεί όλους τους αναπληρωτές του ΠΔΕ την Τρίτη 18/11, στις 2μμ στη δ/νση σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Αν μέχρι τότε δεν υπάρξει νεότερο για την άμεση πληρωμή τους θα ενημερώσει τους αναπληρωτές για να αποφασίσουν όλοι μαζί το χρόνο εκδήλωσης επίσχεσης εργασίας.

Η ανακοίνωση του συλλόγου είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του.