Το υπουργείο Παιδείας δεν επιτρέπει στους μαθητές να γνωρίσουν το αναπαραγωγικό σύστημα του ανθρώπου, όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων (ΠΕΒ).

Η ΠΕΒ σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε μιλά για ασυνέπεια λόγων και πράξεων του υπουργείου και του κ. Λοβέρδου.

«Από τις 11/9/2014 τίθεται σε εφαρμογή το “Kοινωνικό Σχολείο”, που στόχο του έχει, μεταξύ άλλων, και τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση. Ο κ. υπουργός έχει επισημάνει σε συνεντεύξεις του ή σε δελτία Τύπου την αναγκαιότητά της, καθώς όπως υποστηρίζει “Πρέπει ορισμένα πράγματα να τα περάσεις στα παιδιά, έχουμε ελεύθερη σεξουαλική ζωή από τα 13 και είναι με τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες γεμάτο το σχολείο”.

Για να ενισχυθεί αυτός ο στόχος συστάθηκε και Επιτροπή Σχεδιασμού και Συντονισμού Δράσεων για θέματα Σεξουαλικής Αγωγής σε μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, απόφαση που ως βιολόγοι επικροτούμε και είμαστε πρόθυμοι, αν κληθούμε, να συμβάλλουμε», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ωστόσο, όπως σημειώνουν οι βιολόγοι «στα σχολεία δίνονται οδηγίες για τη διδασκαλία των θετικών μαθημάτων Ημερήσιου και Εσπερινού Γυμνασίου (αρ. Πρωτοκ. 147346/Γ2, 16-09-2014), όπου το κεφάλαιο για την αναπαραγωγή του ανθρώπου -κεφάλαιο το οποίο σχετίζεται άμεσα και με τις δηλώσεις του υπουργού αλλά και με τη σύσταση της επιτροπής- αφαιρείται από τη διδακτέα ύλη της Βιολογίας Α΄ Γυμνασίου».

«Με την απόφαση αυτή αφαιρείται και η μοναδική ευκαιρία που έχουν οι μαθητές του Γυμνασίου να γνωρίσουν το αναπαραγωγικό σύστημα» υπογραμμίζει η ΠΕΒ.

Η ανακοίνωση καταλήγει ζητώντας την άμεση διόρθωση της απόφασης και το εν λόγω κεφάλαιο να συμπεριληφθεί κανονικά τη διδακτέα ύλη της Α’ Γυμνασίου.