Οδηγίες για τη Βιολογία κατεύθυνσης

Τι πρέπει να προσέξουν οι υποψήφιοι


ΕΛΛΑΔΑΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
18:39
30/04/2014
Οδηγίες για τη Βιολογία κατεύθυνσης
loading

Με τις εξετάσεις να απέχουν χρονικά περίπου ένα μήνα το άγχος φαίνεται να κυριεύει τους μαθητές. Σίγουρα είναι από τις κρισιμότερες περιόδους αλλά το άγχος δεν είναι καλός σύμβουλος. Η επιτυχία ακολουθεί την προσπάθεια και ήρθε η ώρα, παραμένοντας ψύχραιμοι, να κάνετε τις τελευταίες προσπάθειες για πετύχετε τα μέγιστα.

Έχοντας ολοκληρώσει την κάλυψη της εξεταστέας ύλης πρέπει να προγραμματίσετε μια καλή επανάληψη. Πρέπει να βάζετε στόχος εφικτούς και να προσπαθείτε να τους τηρείτε, χωρίς υπερβολές. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τρώτε σωστά, καθώς χρειάζεστε ενέργεια, αλλά και να ξεκουράζεστε όποτε νιώθετε ότι η απόδοσή σας μειώνεται.

Η Βιολογία στηρίζεται σε έννοιες και θεωρίες που πρέπει να είστε σε θέση να τις αποδώσετε σωστά και επιπρόσθετα να μπορείτε να τις συσχετίζετε αλλά και να τις συγκεντρώνετε ώστε να είστε σε θέση να δώσετε μια ολοκληρωμένη απάντηση. Η καταγραφή ορισμών, εννοιών και διαδικασιών από όλη την εξεταστέα ύλη φαίνεται να αποδίδει. Μην ξεχνάτε πέρα από τη θεωρία του σχολικού βιβλίου να διαβάζετε και τις εικόνες που θα σας βοηθήσουν να την κατανοήσετε εις βάθος.

Προσπαθήστε να επιλύσετε τις ασκήσεις που σας έχουν δοθεί κατά τη διάρκεια της χρονιάς ή παρόμοιες ώστε να επιβεβαιώσετε τη γνώση της μεθοδολογίας ή να ξεκαθαρίσετε ασάφειες. Βεβαιωθείτε ότι οι απαντήσεις που δίνετε είναι ολοκληρωμένες, έχουν λογική συνέχεια και δεν αποτελούν άτακτη αποτύπωση σκέψεων. Δεν θα πρέπει να ξεχνάτε να δικαιολογείτε τις απαντήσεις σας με την αντίστοιχη θεωρία, χωρίς όμως υπερβολές. Προσπαθήστε να λύσετε επίσης θέματα πανελληνίων τα οποία καλύπτουν και συνδυάζουν όλη την εξεταστέα ύλη.

Αν σ’ αυτή την επανάληψη συναντήσετε δυσκολίες, ακόμα και αν αφορά επεξεργασμένα θέματα, ζητείστε τη βοήθεια των καθηγητών σας και στο σχολείο και στο φροντιστήριο.

Μην ξεχνάτε ότι λύνοντας τις απορίες σας αποκτάτε περισσότερη αυτοπεποίθηση, μειώνετε το άγχος σας και προσεγγίζετε το πρότυπο του δυνατού υποψηφίου που με γνωστική επάρκεια και θάρρος θα είναι ο αυριανός φοιτητής, θα είναι ένας άνθρωπος με ικανότητες και γνώση του τρόπου που θα αγωνιστεί για να κατακτήσει τους στόχους του στα πανεπιστήμια και στη ζωή.

- Το newsbeast.gr σε συνεργασία με το «ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ Μ.Ε.», στο Ίλιον, θα είναι και φέτος κοντά σας με τις όλες τις απαραίτητες οδηγίες, ώστε να φθάσετε στις μέρες των εξετάσεων έχοντας κάνει πλήρη επανάληψη, απομακρύνοντας/εκτονώνοντας έτσι το άγχος των τελευταίων ημερών.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει