Απαράδεκτη χαρακτηρίζει η ΔΟΕ την πραγματοποίηση σεμιναρίων εκτός του ωραρίου εργασίας και καλεί τους εκπαιδευτικούς να απέχουν από αυτά γιατί καταστρατηγείται το εργασιακό τους ωράριο. Μάλιστα κάποια εκ των σεμιναρίων συνοδεύονται και από τη χορήγηση βεβαίωσης παρακολούθησης που κατά τη διδασκαλική ομοσπονδία αποτελεί έμμεσο εκβιασμό προς τους εκπαιδευτικούς.

Στην ανακοίνωσή της η ΔΟΕ μεταξύ των άλλων αναφέρει ότι «αποτελεί πρόκληση κατά των εκπαιδευτικών του δημόσιου σχολείου που καθημερινά δίνουν την ψυχή τους για να κρατήσουν το αγαθό της δημόσιας εκπαίδευσης ζωντανό, στελέχη της εκπαίδευσης να τους υποχρεώνουν έμμεσα να παρακολουθούν σεμινάρια σε βάρος του ελάχιστου προσωπικού χρόνου που τους απομένει (συμβάλλοντας στην ελαστικοποίηση του ωραρίου τους) και μάλιστα να χρησιμοποιούνται για το σκοπό αυτό κτίρια ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων.

Η ΔΟΕ καλεί:

Τους εκπαιδευτικούς να μην παρακολουθούν σεμινάρια με τα οποία καταστρατηγείται το εργασιακό τους ωράριο.
Τα στελέχη της διοίκησης της εκπαίδευσης να σταματήσουν την απαράδεκτη τακτική της διοργάνωσης σεμιναρίων εκτός ωραρίου εργασίας των εκπαιδευτικών και να θέσουν τέλος στον έμμεσο εκβιασμό των συναδέλφων με τη χορήγηση «βεβαιώσεων παρακολούθησης».
Τη Διευθύντρια εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής να ακυρώσει το σεμινάριο της Τρίτης 25 Φεβρουαρίου ή να τα μεταφέρει εντός ωραρίου των εκπαιδευτικών.
Τη σχολική σύμβουλο Αγγλικής Γλώσσας (ΠΕ 06) Π.Ε. & Δ.Ε. Ανατολικής Αττικής να μην πραγματοποιήσει το σεμινάριο σε ώρες εκτός ωραρίου εργασίας των εκπαιδευτικών και μάλιστα σε χώρο ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου.