Σήμερα λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων από τους εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται να διεκδικήσουν μια από τις 1.403 θέσεις αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου και ωρομισθίων στο πρόγραμμα της ενισχυτικής διδασκαλίας.

Θυμίζουμε στους ενδιαφερόμενους ότι έχουν το δικαίωμα να δηλώσουν δύο διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ανά περιφέρεια εκπαίδευσης με εξαίρεση την Αττική όπου έχουν το δικαίωμα να δηλώσουν 7 διευθύνσεις.

Την Παρασκευή το μεσημέρι με την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων η κάθε η κάθε Δ.Δ.Ε. θα αποστείλει άμεσα αντίγραφο του ηλεκτρονικού αρχείου με τα ονόματα όσων έχουν καταθέσει αιτήσεις στο email: [email protected] (Δ/ΝΣΗ ΣΕΠΕΔ-ΤΜΗΜΑ Ε΄ Π.Δ.Σ. & Ε.Δ.). καθώς και στην οικεία περιφερειακή διεύθυνση Π.Ε. & Δ.Ε.

Θυμίζουμε ότι κάθε Δ.Δ.Ε. είναι υποχρεωμένη να αναρτήσει στη συνέχεια τους πίνακες με τις αιτήσεις και τους επιλεγέντες διδάσκοντες σε εμφανές σημείο καθώς και στην ιστοσελίδα της, έως την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου. Την Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου οι επιλεγέντες παρουσιάζονται στις Δ.Δ.Ε. με σκοπό την επιλογή των Σ.Κ.Ε.Δ. Αφού ολοκληρωθεί και αυτή η διαδικασία θα ξεκινήσουν τα μαθήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πιθανόν κάποιες διευθύνσεις εκπαίδευσης θα προχωρήσουν σε ανακοίνωση των ονομάτων των προσληφθέντων εκπαιδευτικών την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου. Για το λόγο αυτά θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να επισκέπτονται τις ιστοσελίδες των διευθύνσεων για να ενημερώνονται για τα αποτελέσματα.

Μετά από επικοινωνία που είχε το newsbeast.gr με το υπουργείο Παιδείας έγινε γνωστό ότι μπορεί μια διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να καλέσει, πριν την Τετάρτη 19/2, τους εκπαιδευτικούς ώστε να δηλώσουν τα ΣΚΕΔ που επιθυμούν να εργαστούν.