Θα ξεκινήσει πιλοτικά το πρόγραμμα για το «Κοινωνικό Φροντιστήριο»

Η αρχή θα γίνει το τελευταίο τετράμηνο της τρέχουσας σχολικής χρονιάς


ΕΛΛΑΔΑΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
12:48
23/01/2014
Θα ξεκινήσει πιλοτικά το πρόγραμμα για το «Κοινωνικό Φροντιστήριο»
3
loading

Κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του ΚΚΕ Γιώργου Λαμπρούλη για την Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη και την ανάγκη αυτή να υπάρξει και να στηριχθεί με την πρόσληψη καθηγητών ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου ανακοίνωσε σήμερα στη Βουλή πως η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Κοινωνικό Φροντιστήριο» ξεκινά μέσα στο τελευταίο τετράμηνο της τρέχουσας σχολικής χρονιάς.

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός, πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα, μια ιδέα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής και βασική στόχευση είναι να στηριχθεί η οικογένεια που δοκιμάζεται.

Όπως εξήγησε ο κ. Κεδίκογλου, το πρόγραμμα θα ξεκινήσει πιλοτικά σε επιλεγμένες πόλεις, από φέτος, με στόχο να διευρυνθεί η εφαρμογή του στη συνέχεια.

Ο στόχος είναι διπλός καθώς από τη μία θα απασχοληθούν νέοι άνεργοι εκπαιδευτικοί κάτω των 30 ετών αλλά και μακροχρόνια άνεργοι εκπαιδευτικοί και από την άλλη θα παράσχει διδακτική στήριξη σε μαθητές οικογενειών που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, που βρίσκονται σε χαμηλούς κοινωνικούς δείκτες.

Τα κριτήρια υπαγωγής στο πρόγραμμα θα εξειδικευθούν το επόμενο διάστημα και η χρηματοδότηση του προγράμματος θα γίνει από το ΕΣΠΑ. Το Κοινωνικό Φροντιστήριο θα παρέχεται στο Λύκειο με μικρά φροντιστηριακά τμήματα κάτω των 10 ατόμων ώστε πραγματικά να λειτουργήσει με την έννοια του φροντιστηρίου.

Ο υφυπουργός ανέφερε ότι η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη θα ενταχθεί στις επιλέξιμες δαπάνες ώστε να χρηματοδοτηθεί για την επόμενη χρονιά. Είπε ότι μέχρι το 2008 έγινε κατάχρηση αυτού του θεσμού και ανακοίνωσε ότι για φέτος οι προσλήψεις θα γίνουν μέσω του ενιαίου πίνακα αναπληρωτών και με κλειστό προϋπολογισμό.

Βούληση του υπουργείου Παιδείας είναι να ενισχυθεί ο θεσμός της πρόσθετης διδακτικής στήριξης και αυτό θα αποτυπώνεται σε υπουργική απόφαση η οποία θα εκδοθεί και θα δίνει τη δυνατότητα να απασχολούνται στο πρόγραμμα αναπληρωτές πέραν του περιορισμού των 4 ωρών.

Στην όλη διαδικασία θα εμπλακούν και οι περιφερειακοί διευθυντές που συντονίζουν την όλη διαδικασία, ενώ για την ενίσχυση του θεσμού της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης, η Πρόσθετη Διδασκαλία θα μπει στα κριτήρια αξιολόγησης και θα προηγείται μάλιστα και έναντι άλλων προγραμμάτων εκπαιδευτικών (περιβάλλον κλπ) στη συμπλήρωση του ωραρίου.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar fafneer

  Τι ακριβως ειναι το κοινωνικο φροντιστήριο???
  αντί να δουλευουν σωστα οι εκπαιδευτικοι και τα σχολεία ... με αποτέλεσμα να μην χρειάζονται τα φροντιστήρια
  εμεις θα φτιάξουμε ΔΗΜΟΣΙΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ,
  ΔΗΛΑΔΗ κάτι σαν δημόσια σχολεια που θα βοηθούν τα παιδια που δεν τα καταφέρνουν στα δημόσια σχολεια...
  ΜΠΖΙΙΙΤ ...ΜΠΖΙΙΙΙΤΤΤΤ ΜΠΙΙΖΖΖΖΖ
  (καιγονται εγκεφαλικα κύτταρα)

 2. avatar candersezar

  Τελευταίο τετράμηνο!!!!!!! και μόνο απο αυτό αντιλαμβανόμαστε ότι είστε εντελώς άσχετοι

 3. avatar Vasilis

  Συγχαρητήρια στην Κυβέρνηση για αυτην την πολύ ωραία πρωτοβουλία! Σίγουρα τα παιδιά δεν φταίνε σε τίποτα! Αυτά είναι το μέλλον μας!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει