Σε πολλά τμήματα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών τα μαθήματα έχουν ξεκινήσει παρά τις τεχνικές δυσκολίες που έχουν να κάνουν με την έλλειψη θέρμανσης, ηλεκτροδότησης, κλειστά αμφιθέατρα και ανελκυστήρες που δε λειτουργούν καθιστώντας απροσπέλαστο το Πανεπιστήμιο για άτομα με κινητική προβλήματα. Παρόλα αυτά υπάρχουν ακόμα σχολές και τμήματα που τελούν υπό κατάληψη και οι νέες αποφάσεις για τη συνέχισή τους θα ληφθούν, όπως όλα δείχνουν, από το νέο έτος. Συγκεκριμένα υπό κατάληψη τελούν Φιλοσοφική Σχολή, Φυσικό και Βιολογικό ενώ σε Μαθηματικό και Πληροφορική οι καταλήψεις έληξαν.

Φιλοσοφική σχολή

Μετά από την απόφαση που έλαβε η γενική συνέλευση των φοιτητών της Φιλοσοφικής Σχολής τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου η κατάληψη συνεχίζεται και όπως φαίνεται η νέα συνέλευση στην οποία και θα αποφασιστεί η λειτουργία θα πραγματοποιηθεί το νέο έτος μετά το τέλος των διακοπών των Χριστουγέννων με αποτέλεσμα να στενεύουν ακόμα περισσότερο τα χρονικά όρια για τη διάσωση του εξαμήνου.

Στη συνέλευση των φοιτητών ο αριθμός όσων ψήφισαν ανέρχονταν σε 457 και τα αποτελέσματα ήταν τα ακόλουθα:

πλαίσιο ΑΡΕΝ: 122

πλαίσιο ΜΑΣ:120

πλαίσιο ΕΑΑΚ: 119

ανεξάρτητο πλαίσιο ανοιχτή σχολή: 62

πλαίσιο Αγωνιστικών Κινήσεων: 19

Λευκά: 15

Με μόλις 2 ψήφους διαφορά υπερψηφίστηκε το πλαίσιο της ΑΡΕΝ για συνέχιση της κατάληψης. Η απόφαση δημιούργησε δυσφορία σε κάποιους εκ των φοιτητών και μάλιστα έγινε προσπάθεια να συγκεντρωθούν μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης φοιτητές που θα διαμαρτύρονταν για την κατάληψη. Η προσπάθεια έγινε χωρίς όμως αποτέλεσμα καθώς η συμμετοχή, όπως μας μετέφεραν φοιτητές, ήταν ισχνή και όσοι συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν δεν ξεπέρασαν τους 40.

Κατάληψη και στο Φυσικό

Εκτός όμως από τη Φιλοσοφική σχολή υπό κατάληψη τελεί και το Φυσικό καθώς στη Γενική τους Συνέλευση οι φοιτητές αποφάσισαν να συνεχίσουν την κατάληψη μέχρι και τις 23 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες των φοιτητών στη Γενική Συνέλευση συμμετείχαν 255 φοιτητές και οι 132 ψήφισαν το κοινό πλαίσιο κατάληψης. Η νέα συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την πρώτη μέρα μετά τις γιορτές.

Βιολογικό

Το νέο έτος θα αποφασίσουν οι φοιτητές του Βιολογικού για το αν θα συνεχίσουν την κατάληψή τους αφού μέχρι και τις 23 Δεκεμβρίου ημερομηνία κατά την οποία κλείνει η σχολή για διακοπές Χριστουγέννων αυτή θα τελεί υπό κατάληψη, όπως μας ενημέρωσαν οι φοιτητές. Η νέα συνέλευση ,όπως και στο Φυσικό, αναμένεται στις 8 Ιανουαρίου.

Επιμέλεια: Καλόγηρος Βασίλειος