To IEK AKMH, το μεγαλύτερο ΙΕΚ στην Ελλάδα και 1 από τα 7 καλύτερα Εκπαιδευτήρια της Ευρώπης, συμμετείχε και φέτος στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, το κορυφαίο αθλητικό γεγονός της χώρας ως αποκλειστικός Χορηγός Εκπαίδευσης του ΣΕΓΑΣ και της Εθνικής Ομάδας με την πολυπληθέστερη τα τελευταία χρόνια αποστολή.

Περισσότεροι από 150 δρομείς της ΑΚΜΗ RUNNING TEAM έτρεξαν και φέτος για καλό σκοπό, διαδίδοντας το μήνυμα της «Κιβωτού του Κοσμού», φορέα ο οποίος στηρίζει τη μητέρα και το παιδί σε ανάγκη.

Σπουδαστές και σπουδάστριες από όλες τις ειδικότητες, απόφοιτοι αλλά και special guests-συνεργάτες του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, έδωσαν δυναμικό παρών στον απογευματινό αγώνα των 5 χιλιομέτρων με αξιοσημείωτες επιδόσεις. Συγκεκριμένα:

  • Ο Κώστας Γκελαούζος, απόφοιτος προπονητικής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ τερμάτισε πρώτος στη θέση Ελλήνων ανδρών στην κλασσική διαδρομή με ατομικό ρεκόρ 02:21:54.
  • Η Ανθή Κυριακοπούλου, απόφοιτη νοσηλευτικής – τερμάτισε πρώτη στα 5 χλμ γυναικών.
  • Ο Χρήστος Καλλίας, σπουδαστής φυσικοθεραπείας – τερμάτισε δεύτερος στα 10 χλμ ανδρών.

Με σαφή προσανατολισμό στη διασύνδεση της εκπαίδευσης και του αθλητισμού, η συμμετοχή της ΑΚΜΗ Running Team στο Μαραθώνιο και η χορήγηση υποτροφιών πλήρους φοίτησης σε αθλητές της εθνικής ομάδας ανακοινώθηκαν σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στην Αθήνα.

Η σταθερή τα τελευταία χρόνια συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ εντάσσεται στο πλαίσιο ενός στοχευμένου προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που εκπονεί ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΑΚΜΗ.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες δρομείς!

Δείτε εδώ το βίντεο με τις μοναδικές στιγμές της ΑΚΜΗ Running Team, στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς!