«Είχαμε κατηγορηθεί ότι βάλαμε τη διαδικασία της εκλογής για να την κομματικοποιήσουμε. Και ήδη αναφέρθηκε προηγουμένως ότι το 90% των διευθυντών που εκλέχθηκαν ήδη ήταν οι προηγούμενοι διευθυντές».

Τα παραπάνω δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας μετά και από τοποθέτηση του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτριου Κωνσταντόπουλου ότι οι επιλογές διευθυντών σχολείου στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση είναι σε ποσοστό 90% επικυρωτικές των επιλογών που έγιναν το 2011 γεγονός που καταδεικνύει  την  αναμφισβήτητη απόδειξη για τη δικαίωση του ν.3848/2011 και την προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να επιλέγονται στελέχη της εκπαίδευσης αντικειμενικά και πέρα από τις κομματικές αναφορές και τις παθογένειες του παρελθόντος.

«Έτσι αποφάσισε ο κλάδος, αυτό έκανε. Και αυτό είναι ένα πάρα πολύ καλό επιχείρημα στο φόβο πως θα βάζαμε τη διαδικασία της ψηφοφορίας κατά το 1/3 και τα άλλα 2/3 θα ήταν τα προσόντα που είχαν οι εκπαιδευτικοί, για να αλλάξουμε συσχετισμούς. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι ούτε τέτοια πρόθεση είχαμε ούτε επιβεβαιώθηκαν» δήλωσε ο Τάσος Κουράκης επισημαίνοντας πως οτιδήποτε τείνει, κατά τη δική μας αντίληψη, στον εκδημοκρατισμό του σχολείου, σε κάθε επίπεδο και αφορά και το σημερινό θέμα, νομίζω ότι θα πρέπει να το ενισχύουμε.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος ανέφερε μεταξύ των άλλων ότι η διαδικασία αυτή, ότι μπορεί να ακούγεται δημοκρατική, απαιτεί όμως προετοιμασία και διαμόρφωση κουλτούρας μέσα στα σχολεία, για να μην δημιουργηθούν προβλήματα και παρενέργειες.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δεν παρέλειψε να σχολιάσει τη συμμετοχή των υποδιευθυντών στη διαδικασία επιλογής Διευθυντών Εκπαίδευσης λέγοντας, « σε λίγο θα επιλεγούν οι νέοι διευθυντές εκπαίδευσης, για τους οποίους θα ψηφίζουν και οι υποδιευθυντές. Ενώ στην αρχή λέγατε μόνο διευθυντές στο 20% των προϊσταμένων και νηπιαγωγείων, κάτι μετρήσατε, βέβαια, στη συνέχεια και δεν σας έβγαινε. Είναι μια διαδικασία, η οποία γίνεται μέσα στις άδειες των εκπαιδευτικών και μάλλον με καμία δυνατότητα οι υποψήφιοι να συναντήσουν τους εκπαιδευτικούς που θα τους ψηφίσουν και ούτε καν να γνωρίζουν τι θα συμβεί. Αυτό δεν σας τρομάζει;»

Καλόγηρος Βασίλειος