Η φωτιά που έλαβε χώρα την προηγούμενη εβδομάδα στην Πάρνηθα έκαψε ό,τι βρήκε μπροστά της. Ξεκινώντας από τη δασική περιοχή στη λεωφόρο Φυλής, η πύρινη λαίλαπα κατευθύνθηκε προς Μενίδι και Αγία Παρασκευή, καίγοντας για ακόμα μια φορά έναν από τους τελευταίους πράσινου πνεύμονες της Αθήνας αλλά και τις περιουσίες των ανθρώπων που έμενα εκεί.

Το newsbeast βρέθηκε στην περιοχή της Πάρνηθας που κάηκε σχεδόν ολοκληρωτικά την προηγούμενη εβδομάδα. Το τοπίο από ψηλά φαίνεται αποκαρδιωτικό, καθώς οι φλόγες κατάπιαν όλη τη γύρω περιοχή.

Αγία Παρασκευή – Μεριδίου στους πρόποδες Πάρνηθας

Στους πρόποδες της Πάρνηθας, στο σημείο μεταξύ Αγίας Παρασκευής και Μενιδίου, οι φωτογραφίες από drone δείχνουν την έκταση της καταστροφής. Άλλα σπίτια κατάφεραν να σωθούν την τελευταία στιγμή, καθώς οι πυροσβέστες έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να τιθασεύσουν τις απειλητικές φλόγες. Ωστόσο, κάποια σπίτια παραδόθηκαν ολοκληρωτικά σε αυτές.

Μενίδι, Πλησίον Στρατοπέδου Καποτά

Στη συνέχεια, η φλόγα κατευθύνθηκε και απείλησε την περιοχή πλησίον του στρατοπέδου Καποτά. Η εικόνα είναι και εκεί φρικιαστική, με το κάποτε καταπράσινο τοπίο να αποτελεί παρελθόν. Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, σε κάποια σημεία η κατάσβεση ήταν τόσο άμεση, που φαντάζει απίστευτο το πώς ορισμένα σπίτια κατάφεραν να γλιτώσουν από την πύρινη επίθεση.

Λεωφόρο Φυλής, προς Χασιά και Μονή Κλειστών

Στη λεωφόρο Φυλής, στη διαδρομή προς Χασιά και Μονή Κλειστών, το καμένο τοπίο μοιάζει σαν να έχει καθοριστεί με μια νοητή γραμμή. Από τη μια πλευρά, τα αποκαΐδια των δέντρων που κάηκαν στη μεγάλη φωτιά φαίνονται άσχημα δίνοντας τον γκρι και μουντό τους τόνο στην εικόνα, ενώ από την άλλη, το πράσινο τοπίο παραμένει εκεί, για να θυμίζει πως κάποτε η περιοχή δεν είχε λεηλατηθεί τόσο βάναυσα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι δασικές εκτάσεις της Πάρνηθας που παραδόθηκαν στις φλόγες υπολογίζονται σε δεκάδες χιλιάδες στρέμματα, ένα μέρος των οποίων ανήκει στον Εθνικό Δρυμό. Ωστόσο, η οριστική αποτίμηση της κατάστασης αναμένεται να γίνει μετά την οριστική καταστολή των πυρκαγιών.