Σε χαμηλή βλάστηση εκδηλώθηκε η φωτιά στην περιοχή Ριζάρη του Μαραθώνα, ωστόσο πολύ κοντά υπάρχουν σπίτια και γι’ αυτό ο κίνδυνος υπήρξε μεγάλος. Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 2:30 το μεσημέρι και μάλιστα στάλθηκε προληπτικά και μήνυμα 112 προς τους κατοίκους των κοντινών οικισμών, ωστόσο όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας, η κινητοποίηση και επέμβαση των δυνάμεων πυρόσβεσης ήταν άμεση και αποφασιστική κι έτσι αυτή τη στιγμή η φωτιά δείχνει να έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Όμως, στην περιοχή πνέουν άνεμοι, που ανά πάσα στιγμή μπορεί να δημιουργήσουν νέα δεδομένα και γι’ αυτό οι δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν.

«Ελέγχεται αυτή τη στιγμή η φωτιά», δήλωσε ο κ. Τσίρκας και συνέχισε: «Είναι σε χαμηλή βλάστηση, όμως υπάρχουν σπίτια πολύ κοντά κι έτσι έπρεπε να σταλθεί το μήνυμα. Ευτυχώς η επέμβαση των δυνάμεων πυρόσβεσης ήταν άμεση κι έτσι κατάφεραν τα ελικόπτερα και οι επίγειες δυνάμεις να τη θέσουν υπό έλεγχο. Αν δεν αλλάξει κάτι, τότε μάλλον θα τη σβήσουμε, ωστόσο λόγω των ανέμων ο κίνδυνος για αναζωπύρωση δεν έχει περάσει και θέλει προσοχή».