Σε μια συγκλονιστική ανάρτηση προχώρησε ο Βασίλης Δοσούλας και παραδίδει μαθήματα ζωής, 29 χρόνια μετά το τραγικό ατύχημα το οποίο οδήγησε στον ακρωτηριασμό και των δύο ποδιών του.

«Γιορτάζω τη ζωή μου οποτεδήποτε μπορώ μόνος μου ή με ανθρώπους που με αγαπούν. Το ατύχημα με δίδαξε ότι η ζωή είναι μικρή και εύθραυστη για αυτό ζήσε και εκτίμησε την κάθε στιγμή της!» έγραψε σε story του στο Instagram.

Τον Αύγουστο του 1994, σε ηλικία 10 ετών, ο μικρός τότε Βασίλης Δοσούλας είχε πάει για ψάρεμα με τον πατέρα και τον θείο του. Ενώ ψάρευαν με βάρκα ανοιχτά στο Τολό ένα ιπτάμενο δελφίνι κινήθηκε κατά πάνω τους και οι έλικες του υδροπτέρυγου ακρωτηρίασαν τα δύο πόδια και το δεξί χέρι του. Οι γιατροί κατάφεραν να «συγκολλήσουν» το χέρι του στο ΚΑΤ, λίγες ώρες μετά.

Η ιστορία του Βασίλη είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο και ο δεκάχρονος πίστευε ότι όλα θα πάνε καλά, δίνοντας θάρρος σε όσους είχε στο πλευρό του.

Λίγο καιρό αργότερα ταξίδεψε για το Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης στην Αμερική και οι γιατροί είχαν εντυπωσιαστεί με το κουράγιο του. Ταξίδεψε με την ελληνική σημαία στις αποσκευές του, που του χάρισαν οι διεθνείς μπασκετμπολίστες με τις ευχές και τις υπογραφές τους. Ο Βασίλης Δοσούλας επέστρεψε από την Αμερική νικητής.

ÔÏËÏ ÁÑÃÏËÉÄÁÓ-ÁÔÕ×ÇÌÁ ÌÅ ÄÅËÖÉÍÉ /ÔÑÁÕÌÁÔÉÁÓ Ï ÌÉÊÑÏÓ ÂÁÓÉËÇÓ ÄÏÓÏÕËÁÓ (12/08/1994) / Ç ÁÍÁ×ÙÑÇÓÇ ÔÏÕ ÂÁÓÉËÇ ÃÉÁ ÁÌÅÑÉÊÇ