Οι βάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια ανακοινώθηκαν χθες και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία συνολικά 61.950 υποψήφιοι εισήχθησαν στα ΑΕΙ. Άνοδο σημείωσαν οι βάσεις περιζήτητων σχολών, όπως είναι οι ιατρικές, οι νομικές και οι οικονομικές.

Η Νομική Θεσσαλονίκης κατέγραψε άνοδο 490 μόρια ενώ η Ψυχολογία Φλώρινας 1075. Άνοδος των βάσεων σημειώθηκε στις πολυτεχνικές σχολές του 2ου πεδίου αλλά και στο σύνολο των σχολών του τέταρτου πεδίου. Ένα πεδίο που δέχθηκε φέτος περίπου 1500 περισσότερους υποψήφιους.

Η περιζήτητη Ιατρική κρατά και φέτος τα σκήπτρα. Στον αντίποδα το τμήμα που έχει τη χαμηλότερη βάση για φέτος είναι το «Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης» στην Άμφισσα.

Η Μαρία Λουριδά συγκέντρωσε 19.630 μόρια και είναι πλέον φοιτήτρια στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. «Μου αρέσει αρκετά μα ασχοληθώ με το περιβάλλον και τις ενέργειες γιατί όπως βλέπουμε ακόμα και τώρα με τις πυρκαγιές έχουμε αναφερθεί στην κλιματική αλλαγή και είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε οπότε θα ήθελα να συνεισφέρω» τόνισε, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Με πρόγραμμα και συστηματικό διάβασμα ο Γιώργος Καραγιάννης εισήχθη στην Ιατρική σχολή Αθηνών. «Είναι ένα λειτούργημα αξιοζήλευτο που το χρειάζεται η κοινωνία με υπευθυνότητα, είναι όμορφο να βοηθάς τους ανθρώπους και να τους αγαπάς πραγματικά»

Λόγω της ελάχιστης βάσης εισαγωγής δεν μπόρεσε να συμπληρώσει μηχανογραφικό περίπου το 25% με 30% των μαθητών.

Δείτε τους πίνακες που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας…

  1. Βάσεις ΓΕΛ, ΕΠΑΛ
  2. Συγκριτικό Βάσεων ΓΕΛ, ΕΠΑΛ
  3. Στατιστικά Προτιμήσεων ΓΕΛ, ΕΠΑΛ
  4. Βάσεις ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ
  5. Στατιστικά Προτιμήσεων ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ
  6. Βάσεις εισαγωγής ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ στα ΔΙΕΚ ΜΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ
  7. Βάσεις εισαγωγής ΕΙΔΙΚΗΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ στα ΔΙΕΚ ΜΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ
  8. Στατιστικά Προτιμήσεων στα ΔΙΕΚ