Στο δελτίο ειδήσεων του Open και σε πολύ έντονο ύφος μίλησε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός το βράδυ της Τετάρτης (26/7), ο οποίος ζήτησε να τιμωρηθούν οι εμπρηστές μιλώντας ανοιχτά για εμπρησμό για τη φωτιά που καίει στον Βόλο.

«Δεν είναι καλή η εσπέρα. Είναι μια δύσκολη κατάσταση, έχουμε πολλά μέτωπα, δημιουργήθηκαν 4 φωτιές ταυτόχρονα από το Βελεστίνο, όχι τυχαία, δείγματα εμπρησμού και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχουμε εμπρησμό. Ήταν το κατάλληλο υπόβαθρο, ΒΔ άνεμος, ζεστός που γινόταν στρόβιλος και άλλαζε κατευθύνσεις. Στο Σέσκλο ο κόσμος μένει και προσπαθούν να μην περάσει η φωτιά» είπε αρχικά ο Κώστας Αγοραστός. (Στη μία μετά τα μεσάνυχτα έγινε γνωστό πως η φωτιά έχει φθάσει στα όρια του χωριού. Εκδηλώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα 6 εστίες φωτιάς – μέσα σε δύο ώρες).

Για να συνεχίσει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Νιώθω ντροπή στην μνήμη των παιδιών που θυσιάστηκαν για να σώσουν ανθρώπους (ο κυβερνήτης του καναντέρ, Σμηναγός Χρήστος Μουλάς, 34 ετών και ο συγκυβερνήτης, ανθυποσμηναγός Περικλή Στεφανίδη, 27 ετών) και υπάρχουν άνθρωποι που δημιουργούν προβλήματα για να χάνονται ζωές. Ήδη ένας πυροσβέστης είναι στο νοσοκομείο με εγκαύματα δευτέρου βαθμού (μεταφέρθηκε στην Αθήνα – Τραυματίστηκαν άλλοι δύο). Αν δεν σταματήσει ο αέρας θα έχουμε δύσκολο βράδυ. Όλα συνηγορούν ότι είναι εμπρησμός. Κατευθύνεται προς τον Βόλο το μέτωπο. Είναι έξι τα μέτωπα και είναι όλα επικίνδυνα» για να καταλήξει:

«Το ζήτημα είναι αυτοί που βάζουν τις φωτιές, αφήνει πίσω του μένος. Θα ξαναμπούν και χάνονται ζωές και καταστρέφονται σπίτια. Η φωτιά θα σβήσει. Αυτός που την έβαλε θα τιμωρηθεί; Τα παιδιά θα γυρίσουν πίσω; Εκεί να επικεντρωθούμε όλοι, στην προφύλαξη. Να βρεθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά, οι φωτιές έχουν ονοματεπώνυμο!» είπε.

Σε εξέλιξη παραμένει το δεύτερο μεγάλο μέτωπο των πυρκαγιών στη Μαγνησία: καίγονται εκτάσεις βορείως του Βόλου. Τα μεσάνυχτα εκκενώθηκαν οι κοινότητες Γλαφυρές και Μελισσάτικα.

Δύο νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός από τις πυρκαγιές που ξέσπασαν την Τετάρτη το μεσημέρι στη Μαγνησία (26/7). Μία γυναίκα βρέθηκε απανθρακωμένη μέσα στο τροχόσπιτο της στο Χοροστάσι Αλμυρού Βόλου. Είχε κινητικά προβλήματα και ο σύζυγός της δεν πρόλαβε να τη μετακινήσει – «Τους είπαμε ότι πρέπει να φύγουν», ανέφερε ο δήμαρχος Αλμυρού, Ευάγγελος Χατζηκυριάκος. Από την πυρκαγιά που ξέσπασε στο Βελεστίνο Μαγνησίας και έλαβε διαστάσεις ένας 47χρονος κτηνοτρόφος, βρέθηκε απανθρακωμένος σε δασική έκταση κοντά στην κτηνοτροφική του μονάδα στον Άγιο Γεώργιο Φερών. Πλάνα κατέγραψαν τις τελευταίες στιγμές του πριν τον «καταπιούν» οι φλόγες και τον δείχνουν να ζητάει βοήθεια για τα ζώα του που είχαν εγκλωβιστεί στο ποιμνιοστάσιό του.