Update 28 Ιουλίου 2023: Την Πέμπτη 27 Ιουλίου η ρεπόρτερ της ΕΡΤ, Φρόσω Παύλου, προχώρησε σε μια διόρθωση, ζητώντας συγγνώμη για το λάθος της και λέγοντας ότι πάνω στην πίεση του ρεπορτάζ μετέδωσε λανθασμένα ότι ο κτηνοτρόφος στα πλάνα είναι εκείνος που πέθανε στη φωτιά στη Μαγνησία.

Ακολουθεί η είδηση όπως μεταδόθηκε αρχικά…

Θυσιάστηκε για τα ζώα του ο 45χρονος βοσκός, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο στη φωτιά που ξέσπασε στη Μαγνησία και συγκεκριμένα στον Άγιο Γεώργιο Φερών την Τετάρτη (26/07) και στοίχισε επίσης τη ζωή μίας ηλικιωμένης γυναίκας στην περιοχή Χοροστάσι πλησίον του Πλατάνου Αλμυρού.

Πλάνα σε βίντεο της ΕΡΤ κατέγραψαν τις τελευταίες στιγμές του και τον δείχνουν να ζητάει βοήθεια για τα ζώα του, τα οποία ήταν εγκλωβισμένα στο ποιμνιοστάσιο που διατηρούσε ο ίδιος στην περιοχή.

«Κινδυνεύει να καεί ένα κοπάδι προβάτων. Είναι εγκλωβισμένα, βλέπετε τον βοσκό που προσπαθεί, φωνάζει εδώ και πάρα πολύ ώρα στους πυροσβέστες να τον βοηθήσουν αλλά αντιλαμβάνεστε όταν οι ανθρώπινες ζωές απειλούνται, η προτεραιότητα είναι εκεί», ανέφερε η ρεπόρτερ στη μεσημεριανή της σύνδεση για τη φωτιά στη Μαγνησία και πρόσθεσε:

«Ίσως να είναι τα πράγματα δύσκολα και για τον ίδιο, ίσως πρέπει κάποιος να τον απομακρύνει. Θα καεί ο ίδιος, θα γίνουμε μάρτυρες ενός κακού σήμερα. Δεν λέει να αφήσει τα ζώα του και να φύγει».

Δεν θα μπορούσε να είναι πιο προφητική και συνάμα ανατριχιαστική η δήλωση της δημοσιογράφου της ΕΡΤ.

Αργότερα η δημοσιογράφος Φρόσω Παύλου – και αφού έγινε γνωστή η είδηση για τον θάνατό του – επιβεβαίωσε ότι ο άνθρωπος που φαινόταν στην κάμερα, ήταν ο βοσκός που έχασε τη ζωή του. «Κατ’ αρχήν να πω τα θερμά μου συλλυπητήρια για τον κτηνοτρόφο που κάηκε. Τον κτηνοτρόφο που του φωνάζαμε να φύγει από τα πρόβατα γιατί θα τον έπιανε η φωτιά. Η κάμερα της ΕΡΤ τον έχει απαθανατίσει την ώρα που προσπαθούσε να σώσει τα πρόβατά του και τον αδελφό του να τον τραβάει. Μόλις τώρα συνειδητοποίησα και ταυτοποίησα τον άνθρωπο που φωνάζαμε να φύγει γιατί θα καιγόταν» ανέφερε στο βραδινό δελτίο της ΕΡΤ.

Υπενθυμίζεται πως ο άτυχος βοσκός όταν είδε τη φωτιά προσπάθησε να σώσει τα πρόβατα του οδηγώντας τα ψηλότερα στο βουνό, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Ο ίδιος αγνοούνταν από το απόγευμα της Τετάρτης (26/7) και μερικές ώρες αργότερα εντοπίστηκε νεκρός.