«Συγγνώμη για το λάθος» ζήτησε η ρεπόρτερ της ΕΡΤ που μετέδωσε στον αέρα της κρατικής τηλεόρασης ότι ο βοσκός που εμφανίστηκε στα πλάνα την ώρα της ζωντανής σύνδεσης στη Μαγνησία πέθανε στη φωτιά. Στη «διόρθωση» σημείωσε ότι η λανθασμένη αναφορά ότι πρόκειται για το ίδιο άτομο έγινε πάνω στην πίεση του ρεπορτάζ.

Ο εικονιζόμενος στο βίντεο της ΕΡΤ, στο μεταξύ, έκανε μια ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Facebook, γράφοντας: «Για απανθρακωμένος καλός είμαι».

Για απανθρακωμένο καλός είμαι!

Posted by Stergios Kapouranis on Thursday, July 27, 2023

Στο βραδινό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ την Τετάρτη, η δημοσιογράφος είχε πει ότι τον κτηνοτρόφο «του φωνάζαμε να φύγει από τα πρόβατα γιατί θα τον έπιανε η φωτιά. Η κάμερα της ΕΡΤ τον έχει απαθανατίσει την ώρα που προσπαθούσε να σώσει τα πρόβατά του και τον αδελφό του να τον τραβάει. Μόλις τώρα συνειδητοποίησα και ταυτοποίησα τον άνθρωπο που φωνάζαμε να φύγει γιατί θα καιγόταν».

Στο αρχικό της ρεπορτάζ με τις εικόνες με τον κτηνοτρόφο, η ρεπόρτερ ακούγεται να λέει: «Κινδυνεύει να καεί ένα κοπάδι προβάτων. Είναι εγκλωβισμένα, βλέπετε τον βοσκό που προσπαθεί, φωνάζει εδώ και πάρα πολύ ώρα στους πυροσβέστες να τον βοηθήσουν αλλά αντιλαμβάνεστε όταν οι ανθρώπινες ζωές απειλούνται, η προτεραιότητα είναι εκεί.

Ίσως να είναι τα πράγματα δύσκολα και για τον ίδιο, ίσως πρέπει κάποιος να τον απομακρύνει. Θα καεί ο ίδιος, θα γίνουμε μάρτυρες ενός κακού σήμερα. Δεν λέει να αφήσει τα ζώα του και να φύγει».